banner

Bahçeşehir Üniversitesi’nde 'aday öğretmenlik’ dönemi




Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), nitelikli öğretmen yetiştirmek amacıyla ‘Okulda Ünivesite’ modeliyle aday öğretmenlik sistemini hayata geçirdi

Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) bir ilke imza attı ve nitelikli öğretmen yetiştirme çabası kapsamında "Okulda Üniversite" eğitim modeli hayata geçirildi. Yeni model ile BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencileri ilk iki yıl alınan temel eğitimin ardından üçüncü ve dördüncü sınıflarda "aday öğretmen" unvanıyla anlaşmalı okullarda yarı dönemli çalışmaya başlıyor. Bu sürede aday öğretmenlere uzman bir öğretmen eşlik ediyor. Konuyla ilgili Halkalı Bahçeşehir Koleji'nde düzenlenen "Birinci Ulusal Okulda Üniversite Sempozyumu"nda uygulamanın dünyadaki örnekleri hakkında bilgi verildi. Açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın bir toplumun genel başarı düzeyinin eğitimde hayata geçirilen proje ve elde edilen başarılarla doğru orantılı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye'de Okulda Üniversite eğitim modeli ile eğitim dünyamıza özgün bir marka daha kazandırdık. Eğitim sistemimizde önemli olan iyi öğretmen yetiştirmektir" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.