banner

POŞU TAKT!I 25 AY YATTI! ŞİMDİ ÖZGÜR!




Tahliye edilmesine karar verilen Cihan Kırmızıgül, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden çıktı.
cihan_kirmizigul"Terör örgütüne üye olmakla" suçlanan ve 25 aydır tutuklu olarak yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi Öğrencisi Cihan Kırmızıgül hakkında tahliye kararı verilmişti. İşlemleri tamamlanan Kırmızıgül, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden çıktı. Cihan Kırmızıgül'ü, babası Vahap Kırmızıgül, annesi Aysel Kırmızıgül, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Galatasaray Üniversitesi öğrencileri, Türkiye Gençlik Birliği'ne üye yaklaşık 100 kişi karşıladı. Darbuka eşliğinde şarkılar söyleyen Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin, cezaevi önünde 'Cihan'ı almaya geldik' yazılı pankart açtıkları görüldü.
Cihan Kırmızıgül, ilk olarak annesi Aysel Kırmızıgül'e sarıldı. Oğlu Cihan Kırmızıgül'ü yanaklarından öpen annesi, gözyaşlarına boğuldu. Cihan Kırmızıgül daha sonra babası Vahap Sarıgül ile hasret giderdi.
TUNCEL GÖZYAŞI DÖKTÜ
Öte yandan, Kırmızıgül'ün anne ve babasına sarılması esnasında Milletvekili Tuncel'in ağladığı gözlendi. Gazetecilerin ağlamasını sorması üzerine Tuncel "Evet, ben de benzer bir süreç yaşamıştım. Güzel bir duygu" dedi. Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) kaldırılması gerektiğini savunan Tuncel, "Bugün Cihan'ı aldık, bir arkadaşımız daha aramıza geldi. Hala çok sorun var. Hala tutuklu öğrenciler var. Hala siyasi tutuklular var. Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılması lazım. Bundan sonra arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Sorunların çözümü hukuk çerçevesinde olur. TMK bir hukuksuzluk örneği. Umarım bundan sonra arkadaşlarımız özgürlüğe kavuşur." dedi.
"ADALET YERİNİ BULDU"
Tarif edilemez bir mutluluk içinde olduğunu kaydeden Anne Aysel Kırmızıgül ise, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oğlum tahliye olduğu için sevinçliyim. Tarif edilemeyecek bir mutluluk yaşıyorum. Ailece çok zor günler geçirdik. Adalet yerini buldu" diye konuştu.
Oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Baba Kırmızıgül de, "25 aydır oğlumdan ayrıyım. Oğluma kavuştuğum için mutluyum sevinçliyim. 25 aydan sonra oğlumla buluşmak heyecan verici" dedi.
Kendisine karşılamaya gelen herkese teşekkür eden Cihan Kırmızıgül, daha sonra açıklama yapacağını söyledi. Sorulara cevap vermeyen Kırmızıgül, ailesiyle birlikte Sebahat Tuncel'in otomobiline binerek İstanbul'a hareket etti.
Cihan Kırmızıgül'ün yargılandığı dava, kamuoyunda "Poşu Davası" olarak biliniyordu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.