banner

Anadolu Aslanları, İTÜ ile ürün ve proje geliştirecek




ASKON, İTÜ ile üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla anlaşma imzaladı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik anlaşma imzalandı.

ASKON açıklamasına göre, ASKON Genel Merkezi’nde yaklaşık 100 işadamının bulunduğu toplantıda Dernek Genel Başkanı Mustafa Koca ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın imzaladığı anlaşmayla ASKON-üniversite işbirliğinin geliştirilmesi ve üyelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Ar-Ge projeleri oluşturulacak.

Dernek üyelerinin ihtiyaçları tespit edilerek üniversitenin ilgili birimlerine aktarılacak. Üniversite tarafından toplumun sosyal, ekonomik, psikolojik, hukuki alanlarındaki ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen yeni teknolojilere ASKON üyelerinin ulaşması; ASKON'un, üniversite bünyesinde yapılacak bilgi ve inovatif ürünlerin/hizmetlerin oluşturulmasında aktif rol alması sağlanacak.

Üyelerin ürettiği ürün ve hizmetlerin inovasyon tarafının arttırılarak, yüksek teknolojiye uyumlu olması yönünde ASKON ve üniversite ortak çalışma yapacak. Üniversitenin bilgi ve beceri kapasitesi çerçevesinde topluma hizmet sağlayacak bilgilendirici, eğitici hizmetler vermesi, toplum ile uzmanların bir araya getirilmesi sağlanacak.

ASKON'un uygun gördüğü çalışma alanlarında ve belirlediği araştırma ve yayınlarda gerektiğinde üniversitenin akademisyen ve uzman kadrosundan destek alınabilinecek.

İTÜ bünyesinde okuyan üniversite öğrencilerinin, ASKON üye firmalarında staj yapmasına yönelik ASKON çalışma yapacak, stajyer talep eden üyelerine İTÜ’nün öğrencilerini tavsiye edecek ve yönlendirecek.

Bu arada söz konusu anlaşma kapsamında ilk etapta ASKON ve İTÜ, dezavantajlı gençlerin iş yaşamına kazandırılmasına ilişkin ulusal çaplı bir projenin çalışmalarına başladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.