banner

TÜBİTAK, 3 yılda 132 üniversiteye ulaştı




Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), destek programlarının tanıtımı için 3 yılda 132 üniversitede toplam 179 tanıtım çalışması yaptığı bildirildi.

TÜBİTAK Araştırma Destekleri Başkanlığı (ARDEB) Bilimsel Programlar Uzmanı Fatih Sinan Esen, Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünün Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlediği "TÜBİTAK ARDEB Destekleri Tanıtım Programı"nda, kurumlarının üniversitelerdeki akademisyenlerin araştırmalarına büyük önem verdiğini söyledi.

Her ilde başta üniversiteler olmak üzere çeşitli kurumlarda TÜBİTAK desteklerinin anlatılması için programlar düzenlendiğini ifade eden Esen, çalışma yapılmayan il sayısının çok az olduğunu belirtti.

Yürürlükte olan 8 destek programı olduğunu vurgulayan Esen, şöyle konuştu:

"2002 yılından itibaren destek programlarının anlatımına ağırlık verilmeye başlandı. 2002 yılında 60 ilde 89, 2013'de 45 ilde 76, 2014'de ise 12 ilde 14 üniversite tanıtım toplantısı düzenlendi. Genel itibariyle de 81 ilde 132 farklı üniversitede toplam 179 destek tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Son zamanlarda sosyal bilimler ve sağlıkla ilgili hazırlanan projelere de yoğun bir şekilde destek verilmeye başlandı. TÜBİTAK'a önerilen projelerde de son yıllarda ciddi artış oldu. 2000 yılında 946 proje önerilirken, bu sayı 2013 yılında 7 bin 856'ya yükseldi. Yaklaşık 8 kat bir artış gerçekleşti."

AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener de TÜBİTAK'ın üniversite öğretim üyelerinin projelerine büyük destek verdiğini söyledi. TÜBİTAK'a proje kabul ettirmek için izlenen yolun zorlu olduğunu ancak sonunda güzel çalışmaların çıktığını vurgulayan Erener, akademisyenlere daha çok proje hazırlama çağrısında bulundu.

Programa, Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mahmut İlker Arıöz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.