banner

2014 Pedagojik formasyon tercih kılavuzu ve tercih işlemleri




2014 Pedagojik Formasyon yerleştirme tercih kılavuzu yayınlandı. Formasyon tercih ücreti ne kadar? Hangi bankalara yatırılcak? Formasyon yerleştirme tercihleri nasıl yapılacak? Pedagojik formaysonda ek yerleştirme yapılacak mı? Pedagojik formasyon yerleştirmeleriyle ilgili merak ettiğiniz her şey eğitimtercihi.com'da...

2014 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu yayınlandı. Adaylar tercihlerini 28 Mayıs-3 Haziran 2014 tarihleri arasında elektronik ortamda (https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) yapacaklar.

Pedagojik formasyon yerleştirme tercih kılavuzu için Tıklayın

Kimler Pedagojik Formasyon tercihi yapabilecek?

ÖSYM'nin internet sitesinde sabah saatlerinde yayınlanan formasyon başvuru kılavuzuna göre, Pedagojik Formasyon tercihi yapabilmek için, 2011 ALES Sonbahar Dönemi ile 2012-2013-2014 yıllarında herhangi bir ALES’e katılan ve puanı hesaplanan adaylar tercih yapabilecekler. 2011 ALES Sonbahar Dönemi ile 2012-2013-2014 yıllarından herhangi birine ait bir ALES puanı olmayan veya sınava katıldığı halde ALES puanı hesaplanmayan adaylar tercih yapamayacak.

Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak, bireysel olarak https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden elektronik ortamda yapacaklar. Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, başvuran adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki bilgileri esas alınacağından adayların eğer lisans bilgilerinde bir değişiklik varsa bu bilgilerini tercih süresi içinde (3 Haziran 2014 günü saat 17.00’ye kadar) ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinde yenileyebilecekler.

Pedagojik formasyon tercih ücreti ne kadar?

Pedagojik Formasyon tercihi için adaylardan 10,00 TL tercih ücreti alınacak. Tercih yapılmadan önce ücretin yatırılmış olması gerekiyor.

Pedagojik formasyon tercih ücretinin yatırılacağı bankalar

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı

Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı

DenizBank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

 *Tercih ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. 

Pedagojik formasyon eğitim ücretleri ne kadar?

Pedagojik formasyon eğitim ücretleri devlet üniversiteleri eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programları için belirlenen ikinci öğretim ücretinin iki katını (2.054-TL) geçemeyecek. Üniversiteler bu doğrultuda formayson eğitim ücretine kendileri karar verebilecek.

Yükseköğretim Kurulu’nun 14/11/2013 tarihli Genel Kurul toplantısında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından ücret alınıp alınmamasının üniversiteler tarafından karara bağlanmasına, ücret alınacak ise devlet ve vakıf üniversiteleri tarafından belirlenecek miktarın 31 Ağustos 2013 tarih ve 28751sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ”2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar” da yer alan devlet üniversiteleri eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programları için belirlenen ikinci öğretim ücretinin iki katını (2.054-TL) geçmemesine karar verilmiştir. 

Pedagojik formayson ek yerleştirme yapılacak mı?

2014-2015 öğretim yılında ek yerleştirme yapılmayacak.

Pedagojik formasyon yerleştirmelerinde en fazla kaç tercih yapılabilecek?

Pedagojik formasyon programları için adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek.

ÖSYM, pedagojik formasyon tercih işlemi tamamlandıktan sonra tercih işlemi yapan adayların diploma notu bilgisi ilgili Üniversite Rektörlüklerine bildirilecek ve üniversiteler bu bilgiler doğrultusunda gerekli düzeltmeleri 5-11 Haziran 2014 tarihleri arasında 11 Haziran 2014 günü saat 17.00’ye kadar yapacak. Üniversiteler tarafından 11 Haziran 2014 günü saat 17.00’den sonra bildirilecek düzeltme talepleri ile doğrudan aday tarafından ÖSYM’ye bildirilen düzeltme talepleri kabul edilmeyecek.

Pedagojik formasyon yerleştirmeleri nasıl yapılacak?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2014 pedagojik formasyon yerleştirmelerinde, adayların geçerliliği devam eden tercih edilen ve programın puan türündeki en yüksek ALES puanı (2011 ALES Sonbahar Dönemi ile 2012-2013-2014 yılları) ve akademik not ortalamasından oluşturulan yerleştirme puanı kullanılacak. Bunun için; adayların geçerli ALES puanları 0-4 aralığına doğrusal olarak dönüştürülecek ve adayların 4’lük not sistemindeki diploma notları kullanılacak.

4'lük sistemdeki notların 100'lük sistemdeki karşılığı tablosu için Tıklayın

Adayların akademik not ortalamaları, 4’lük sistem üzerinden değerlendirmeye alınacak. Mezun olduğu yükseköğretim kurumunun 4’lük sistemine göre akademik not ortalaması bildirilemeyen 100’lük sisteme göre bildirilen adayların, akademik not ortalamalarının 100’lük sistemden 4’lük sisteme dönüştürme işlemlerinde Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu kullanılacaktır. Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu, ekte yer almaktadır.

4’lük veya 100’lük sistemde notu olmayan adayların diploma notu “2” olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Yurt dışı üniversitelerden (KKTC hariç) mezun olup da programa başvuran adaylara YÖK dönüşüm tablosu uygulanacaktır.

 “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına Yerleştirme Puanı” 0-4 aralığına dönüştürülmüş

ALES Puanının % 60'ı ile 4’lük Sistemdeki Diploma Notunun % 40'ı toplanıp 100 ile çarpılarak hesaplanmasından oluşacaktır. Yerleştirme bu puanlara göre ve adayların tercihleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Bu yerleştirme işlemlerinde ALES puanı ile akademik not ortalaması için herhangi bir alt sınır uygulanmayacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına Yerleştirme Puanı-SAY (FYSAY)= 100 x (%60 son üç yılın en yüksek ALES-SAY puanı (0-4 aralığına dönüştürülmüş hali) + %40 Akademik Not Ortalaması

(4’lük not sisteminde)) Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına Yerleştirme Puanı-SÖZ (FYSÖZ)= 100 x (%60 son

üç yılın en yüksek ALES-SÖZ puanı (0-4 aralığına dönüştürülmüş hali) + %40 Akademik Not Ortalaması (4’lük not sisteminde)) Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına Yerleştirme Puanı-EA (FYEA)= 100 x (%60 son üç

yılın en yüksek ALES-EA puanı (0-4 aralığına dönüştürülmüş hali) + %40 Akademik Not Ortalaması (4’lük not sisteminde)) Yerleştirme, adayların Yerleştirme Puanları ve tercihleri ile programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Adaylar arasından, bir programını tercih edenler puan sırasına koyularak ve en yüksek puan alandan başlanmak üzere kontenjan sayısı kadar aday ilgili programa yerleştirilecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda, söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde mezuniyet tarihi günümüze daha yakın (yeni mezun) olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.