banner

YÖK, iki üniversite için rektör adayı belirledi




Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Marmara ve Erzincan üniversiteleri rektörlükleri için Cumhurbaşkanlığına bildirilecek üçer adayın ismini belirledi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014'ün yedinci toplantısını yapmak üzere dün toplanan Yükseköğretim Genel Kurulu, çeşitli komisyonlarca hazırlanan raporların yanı sıra gündem maddelerini görüşerek karara bağladı.

Marmara ve Erzincan üniversitelerinde seçimle tespit edilen 6 rektör adayı arasından, Yükseköğretim Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda belirlenen 3 adayın, Cumhurbaşkanlığına arzına karar verildi. Marmara Üniversitesi için Prof. Dr. Mehmet Emin Arat, Prof. Dr. Mehmet Zafer Gül, Prof. Dr. Hamza Kandur, Erzincan Üniversitesi için Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Prof. Dr. Erdal Akpınar, Prof. Dr. Adnan Özel'in isimleri, Cumhurbaşkanlığına sunulacak.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak YÖK'e önerilen Prof. Dr. İbrahim Kafi Dönmez ile ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi.

Yedi vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak önerilen şu isimlerle ilgili de olumlu görüş bildirilmesi kararlaştırıldı:

"Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Turizm Fakültesine Prof. Dr. Zehra Sevgin Akış Roney, aynı üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesine Prof. Dr. Gülser Çelebi, Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Haydar Sur, aynı üniversitenin Eğitim Fakültesine Prof. Dr. Hasan Bacanlı, Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Yücel Ertekin, Fatih Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine Prof. Dr. Cevdet Nergiz, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesine Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine Prof. Dr. Hayri Yılmaz Kaptan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesine Prof. Dr. Huriye Kubilay."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.