banner

Hacettepe Üniversitesi ‘Erasmus’ta birinci




Hacettepe Üniversitesi (HÜ), Uluslararası Öğrenci Değişim Programı'nda (Erasmus) bütçe yönetimi sıralamasında 700 bin avrodan fazla hibe kullanan üniversiteler sıralamasında en iyi hibe kullanan üniversite olarak birinci oldu.

HÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin başarı ve talep göstergesinin her yıl daha ileriye gittiğini belirterek, "Hacettepe Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Değişim Programı fonlarının kullanılma verimliliği açısından 7. sıradan ilk sıraya yükseldi. Bu, çok büyük bir gurur ve onurdur" dedi.

En yakın üniversitenin Hacettepe Üniversitesinin 7 puan aşağısında olduğunu ifade eden Tuncer, "Biz, yüzde 98.9 puana sahibiz. Bu, yeni açıklanan 2012-2013 verisidir" diye konuştu. Diğer üniversiteler arasında farkların çok az olmasına karşın, Hacettepe Üniversitesinin çok ciddi bir farkla birinci sıraya yerleştiğini söyledi.

Sıralamada, Çukurova Üniversitesi ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi üçüncü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi dördüncü, Marmara Üniversitesi beşinci, Ankara Üniversitesi altıncı, Ege Üniversitesi yedinci, Yıldız Teknik Üniversitesi sekizinci, Anadolu Üniversitesi dokuzuncu ve Bilkent onuncu sırada yer aldı.

"Kanser araştırmalarına yönelik çalışmalarda Ortadoğu'da lider" 

Üniversitelerinin bilimsel araştırmalar açısından da çok başarılı olduğunun altını çizen Tuncer, hem yurt içi hem yurt dışında yürütülen bilimsel kanser çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

Üniversitelerinde araştırmaların, klinik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Tuncer, Hacettepe Üniversitesi olarak kanser araştırmalarına yönelik çalışmalarda bölgede tek isim olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Tuncer, Türkiye'de İstanbul Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde olmak üzere üç büyük kanser enstitüsünün bulunduğunu anlatarak, "Hacettepe Kanser Enstitüsü, bilimsel yayınlar ve kanser araştırmaları açısından lider durumdadır" dedi.

Tuncer, yurt dışından araştırmacıların Türkiye'ye gelerek araştırmalara katılmasını istediklerini, buradan hekimlerin ihtiyaç duyulan ülkelere giderek bilimsel araştırmalara destek vermesini arzu ettiklerini kaydetti. Hacettepe Üniversitesinin onkoloji okulu gibi görev yapması için çaba harcadıklarını dile getiren Tuncer, "Kuveyt, Katar, İsrail, Irak, Suriye gibi ülkelerle yakın iş birliği içinde çalışıyoruz" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.