banner

ERÜ Türkiye'nin 10 üniversitesi arasına girdi




Erciyes Üniversitesi (ERÜ), URAP'ın yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye'de devlet üniversiteleri arasında 9'uncu, dünya sıralamasında ise ilk 1000'e girerek 879'uncu sırada yer aldı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Laboratuvarı tarafından yapılan çalışmada, akademik performansa dayalı genel sıralamaya göre Erciyes Üniversitesi (ERÜ), devlet üniversiteleri arasında Türkiye'de ilk 10 arasında yer aldı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin en iyi üniversitelerini saptamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmada üniversiteler, makale, öğretim üyesi başına düşen makale, öğretim üyesi başına düşen atıf, toplam bilimsel doküman ve öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayıları gibi kriterlere göre sıralandı.

Buna göre, tüm üniversitelerin genel puan tablosunda 9 kritere göre en yüksek puanı Hacettepe Üniversitesi alarak listenin zirvesine yerleşti. ERÜ ise genel sıralamada 12, devlet üniversiteleri arasında 9'uncu oldu.

ERÜ, URAP'ın yaptığı değerlendirmelere göre dünya genelinde 879'uncu sırada yer aldı.

Dünya sıralamasında ilk 1000 üniversite arasına, Türkiye'den 19 üniversite girme başarısı gösterdi. Bunlar İstanbul, Hacettepe, ODTÜ, Ege, Ankara, Gazi, İstanbul Teknik, Boğaziçi, Çukurova, Bilkent, Süleyman Demirel, Marmara, Erciyes, Dokuz Eylül, Atatürk, Selçuk, Gaziantep, Akdeniz ve Uludağ üniversiteleri oldu.

Alana göre sıralamada ise, ''makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı'' olmak üzere 4 kriterden elde edilen puanlar kullanıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.