banner

Sakarya’ya vakıf üniversitesi geliyor




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'ya vakıf üniversitesi kazandırma noktasında son aşamaya geldiklerini belirterek, "Şimdilik tek fakülteyle başlayacağız, önümüzdeki sezona bunu yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğünü ziyaret eden İslam, öğrenci sayısının artmasıyla ilgili rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas'la işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Öğrenci sayısıyla birlikte akademik kadronun da artması gerektiğini vurgulayan İslam, "Akademik kadronun artış göstermesi 1,5 yıldır gündemdeydi fakat bunu bütçede halledeceğiz diye düşünüyordum. Bayram öncesi Torba Kanunu'nda kadrolarımız geçti. Şehrimizle alakalı müstakil madde var, bir tanesi de bu" diye konuştu.

İslam, kente vakıf üniversitesi kazandırma noktasında son aşamaya geldiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"İşler çok iyi gidiyor. Şehrimizden bir iş adamımız, vakıf üniversitesinin banisi olmayı arzu ediyor. Sayın Rektörümüz ve ben, akademik katkı sunuyoruz, Ak Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek de bütün iş ve işlemleri yürütüyor. Sona yaklaşmış durumdayız. Bir vakıf üniversitesinin yakın süre içerisinde şehrimizde kurulacağını düşünüyoruz. Yakın bir süre içerisinde inşallah bu müjdeyi size vereceğiz. Şimdilik tek fakülteyle başlayacağız, önümüzdeki sezona bunu yetiştirmeye çalışacağız. Yer konusunu hallettik. Mütevelli heyeti üzerinde çalışıyoruz. Sayın Başbakanımızı bilgilendirdik, onayını aldık."

Vakıf üniversitesi kurmanın çok zor bir süreç istediğini anlatan İslam, ellerinden geldiği ölçüde bu çalışmanın arkasında olacaklarını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.