banner

İstanbul Üniversitesi ‘Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi Listesi’nde




İstanbul Üniversitesi (İÜ), yükseköğrenim alanında etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Jiao Tong Üniversitesi'nin her yıl hazırladığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" listesine 9'uncu kez 404'üncü sıradan girdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Şangay'daki Jiao Tong Üniversitesi, her yıl hazırladığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi 2013" listesini bugün açıkladı.  

Listeye 404'üncü sıradan giren İÜ, mezunların başarısına göre 124'üncü, bilimsel yayın sayısına göre 279'uncu, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre 347'nci oldu. Üniversite, toplamda 400-500 bandında yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin 2013'te de "Dünyanın İlk 500 Üniversitesi" arasına girerek, Türkiye'yi dünya yükseköğretim alanında gururla temsil ettiğini belirtti.

Söylet, açıklamasında şunları kaydetti: 

"İÜ, bu zorlu yarışta başarısını, disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçlu. Bilimsel ve akademik çalışmalara çok destek verdik. Öğretim üyelerimize özgür bir araştırma ortamı sağladık. Araştırmacılarımıza olanaklar çerçevesinde yapabileceğimizin en üstünü yaparak önemli olanaklar sunduk. Yayınlara ciddi destek verdik. Sonuçta bu başarı her yıl artarak devam etmekte. Göreve geldiğim 2009'dan bu yana İÜ'nün uluslararası bilimsel yayın sayısı yüzde 30'u aşan oranda arttı. Öğretim üyesi başına düşen makale sayısında da yüzde 25'lik artışla büyük bir başarıyı yakaladık. Bu bizim bilimsel yayınlarımızın çok hızlı biçimde arttığını gösteriyor. Bu başarıya imza atan özverili hocalarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutlarım.”

İlk 10'a giren üniversiteler

Jiao Tong Üniversitesi'nin 2003'ten bu yana yaptığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına ilk kez 2003'te giren İÜ, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 ve son olarak 2013'te sıralamada yer aldı. Üniversite, "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına 9 defa giren "tek" Türk üniversitesi oldu.

Listede ilk 10'a giren üniversiteler şöyle:

"Harvard University, Stanford University, University of California- Berkeley, Massachusetts Institute of Technology, University of Cambridge, California Institute of Technology, Princeton University, Columbia University, University of Chicago, University of Oxford."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.