banner

Kendi öğrencilerinden akademik kadrosunu yetiştiriyor




İstanbul Arel Üniversitesi kendi alanında yetkin, bilimsel araştırma konularında Türkiye’de ve dünyada söz sahibi öğretim üyelerinden oluşan bir kadro ile eğitim ve öğretimin öncüsü olmaya devam ediyor. Arel Eğitim Kurumları, 25 yıllık bir eğitim geçmişine sahip olup, mezun öğrencilerini üniversitede yüksek lisans ve doktora programlarına katarak öğretim üyesi konumuna getiriyor.

25 yıllık eğitim geçmişine sahip olan Arel Eğitim Kurumları, mezun öğrencilerini, üniversitede yüksek lisans ve doktora programlarına katarak öğretim üyesi konumuna getiriyor. Kendi akademik kadrosunu yine kendi öğrencilerini yetiştirerek geleceğe hazırlayan üniversitede uluslararası bir eğitim anlayışı söz konusu. Üniversite yönetimi için bu gurur verici bir başarı öyküsüne dönüşüyor.

Kaliteli, profesyonel ve üstün bir üniversite eğitimi vermeyi hedefleyen İstanbul Arel Üniversitesi, Türkiye’nin başlıca eğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla hem ülke içinde hem de uluslararası düzeyde araştırma fırsatları da sunuyor.

KÜRESEL DÜŞÜNEBİLEN GENÇLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYOR

Uluslararası ve küresel anlamda araştırma ağı kuran ve bu ağ ile uluslararası tanınmış üniversiteler ile ortak projeler gerçekleştiren İstanbul Arel Üniversitesi 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibari ile Avrupa ülkeleri tarafından tanınarak Bologna Sürecine dahil edildi. Bu sayede Avrupa genelinde başarılı bir şekilde uygulanan, tek kredi sistemi AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) ile yerli ve yabancı bütün öğrencilere kolayca okunabilen ve karşılaştırılabilen derecelendirme sisteminin uygulanmasını sağlıyor.

İstanbul Arel Üniversitesi kendi alanında yetkin, bilimsel araştırma konularında Türkiye’de ve dünyada söz sahibi öğretim üyelerinden oluşan bir kadro ile eğitim ve öğretimin öncüsü olmaya devam ediyor. Tüm akademik ve idari personeli ile ülkemizi dünya ülkeleri arasında layık olduğu saygınlığa ulaştırmayı ilke edinen İstanbul Arel Üniversitesi, ulusal değerlere sahip, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, araştıran, küresel düşünebilen, evrensel değerlere saygılı gençler yetiştirmeyi amaçlıyor.

ARELKAM İLE STAJ VE İŞ İMKANI SUNUYOR

Çift ana dal ve yan dal imkânı ile başarılı olan öğrencilerine tercihlerine göre ikinci bir eğitim-öğretim dalında lisans diploması ve yan dal sertifikası almalarını sağlayan İstanbul Arel Üniversitesi tüm öğrencilerini mezun etmekle kalmayıp Kariyer Merkezi (ARELKAM) ile üniversite sonrası yüksek oranda işe yerleştirme olanakları sunuyor. 2 binin üzerinde çözüm ortağı ile danışmanlık hizmetlerini yürüten ARELKAM öğrencilerine doğru kariyer planlaması yapabilmeleri için eğitim-öğretim süresinde staj ve iş imkânları yaratıyor.

ARAŞTIRMA FAALİYETLERİNE ÖNCELİK VERECEĞİZ

Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve yayın olmak üzere üç temel görevi olduğunu vurgulayan İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çivi, “İlk kuruluş yıllarımızda eğitim-öğretime ağırlık vermek durumundaydık. Bundan sonraki en önemli hedefimiz eğitim-öğretimin kalitesini sürekli artırmak yanında araştırma faaliyetlerine öncelik vermek ve elde edilen sonuçları toplumla paylaşmak olacaktır” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.