banner

Edirne’ye vakıf üniversitesi kuruluyor




Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya'nın ilk vakıf üniversitesinin Edirne'de kurulacağını söyledi.

Şahin, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın'ın ziyaretinde, kente bir vakıf üniversitesi kurulması isteğinin olumlu karşılandığını belirtti.

Üniversitenin 10 bin öğrenci kapasitesinin olmasının kentin gelişimi, ilerlemesi ve vizyonu açısından önemli olduğunu belirten Şahin, "Bu aynı zamanda bölgenin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Trakya'nın ilk vakıf üniversitesi Edirne'de olacak. Trakya Üniversitesi'nden sonra ikinci üniversite olacak. Aydın Üniversitesi'nin kurulması konusunda mutabık kaldık. Edirne için atılacak her adıma destek vereceğiz" diye konuştu.

Aydın ise Edirne'ye 10 bin öğrenci kapasitesi olan bir vakıf üniversitesi kurmayı planladıklarını ve destek beklediklerini söyledi.

Ziyarette Vali Şahin, Aydın'a günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.