banner

Giresun Üniversitesi Rektörü Attar'a, Oxford Socrates Ödülü




Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Oxford Socrates Ödülü'ne layık görüldü.

Giresun Üniversitesinden yapılan açıklamada, 8 Haziran'da, Oxford Socrates Ödülleri'nde Rektör Attar'ın "en iyi yönetici", Giresun Üniversitesinin ise "en iyi bölgesel üniversite" alanında aday gösterildiği belirtildi.

Afrika Birliği, Yakın Doğu, Arap Ligi, Güney Asya Ülkeler Birliği, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan pek çok rektör ve üniversitenin aday gösterildiği Oxford Socrates Ödülleri'nin 5 Ağustos'ta açıklandığı ifade edilen açıklamada, buna göre Prof. Dr. Atar'ın yılın yöneticisi, Giresun Üniversitesinin ise en iyi bölgesel üniversite seçildiği kaydedildi.

Oxford Liderler Zirvesi kapsamında Oxford Üniversitesi Town Salonu'nda 14 ekim'de gerçekleştirilecek ödül törenine katılacak olan Attar'ın,  burada "Eğitim ve Bilim. Kalkınma için Yenilikçi Örnekler" konulu konuşma yapacağı belirtildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Attar'ın ödüle layık görülmesinin hem Giresun Üniversitesinde göreve geldiği ilk günden itibaren gösterdiği profesyonel gayret hem de Türkiye'deki eğitim sistemine yaptığı kişisel katkının bir sonucu olduğu vurgulanarak, "Ayrıca Giresun Üniversitesine hizmetleriyle uluslararası standart kalitesini yakalatmış olduğu, bölgesel ve ulusal düzeyde adından söz ettiren ve yüksek kalitede eğitimde süreklilik arz eden bir kurum olarak ün kazandırdığı kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.