banner

YÖK’ten bu ülkede öğrenim gören öğrencilere kötü haber




Libya'daki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görüp denklik işlemleri için YÖK’e başvuran üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine YÖK’ten kötü haber.

YÖK, Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı karar uyarınca Libya'daki güvenlik sorunları nedeniyle öğrenim gören üniversite ve yüksek lisans öğrencilerinin denklik işlemlerinin yeni bir karar alınıncaya dek askıya alındığını bildirdi.

YÖK, Dışişleri Bakanlığı’nın aldığı karar uyarınca Libya'daki güvenlik sorunları nedeniyle Trablus Büyükelçiliğinin 24 Temmuz'da Libya'daki faaliyetlerini geçici süreyle askıya aldığı ve Büyükelçilik personelinin tahliye edildiğini, bu nedenle Libya'daki yükseköğretim kurumlarından almış oldukları diplomalarının denklik işlemleri için YÖK’e başvuran ilgililerin diplomalarının bir süredir teyit edilememekte ve ilgililer hakkında işlem tesis edilememekte olduğu ve isteyen öğrencilerin belgelerini YÖK’ten geri alabileceği belirtildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Libya'daki yükseköğretim kurumlarından mezun olup Kurulumuza diploma denklik başvurusunda bulunmuş olan ve teyit yapılamadığı için hakkında işlem tesis edilemeyen ilgililer ihtiyaç duymaları halinde evrak asıllarını geçici süreyle alabilirler.

Diploma denklik işlemleri de dâhil olmak üzere Libya makamları nezdinde yürütülmesi gereken faaliyetlerimize Libya'da güvenliğin yeniden tesis edilmesini ve Büyükelçiliğimizin Trablus'a dönmesini müteakip devam edileceği için Libya'daki yükseköğretim kurumlarından mezun olup Kurulumuza diploma denklik başvurusunda bulunmak isteyen ilgililerin diploma teyitlerine ilişkin mevcut durumu (teyit aşamasının uzun sürebileceği ihtimalini) göz önünde bulundurarak müracaat etmelerinde yarar görülmektedir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.