banner

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Binali Yıldırım’a fahri doktora




Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin 2014-2015 akademik yılı törenle başladı. Törende eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a fahri doktora unvanı verildi

binali yıldırım fahri doktoraEski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, üniversite senatosuna kendisine fahri doktora unvanı verdiği için teşekkür etti. 

Fahri doktora unvanının tüm ulaştırma çalışanlarına ait olduğunu kaydeden Yıldırım, "Bana verilen bu doktora unvanını, şahsıma tebliğ edilmiş olmakla birlikte, bunun arkasında hızlı tren istasyonlarında, bölünmüş yol şantiyesinde benimle beraber başta müsteşarım olmak üzere çalışan, gayret eden, var gücüyle her şeyini ortaya koyan 100 bine yakın ulaştırma ailesinin adına alıyorum" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede önemli yol katettiğini belirten Yıldırım, "Çankırı Karatekin Üniversitesi genç bir üniversite olsa da yüzyıllar boyunca Çankırı ilimizde yaran meclisleri bir nevi halk üniversiteleri olarak görev yaptılar. Edep erkan meclisleri olmanın yanında ilim ve irfan meclisi olma görevini de yerine getirdiler" diye konuştu. 

AK Parti iktidarı döneminde üniversite sayısının arttığını söyleyen Yıldırım, "Türkiye'de üniversite girişleri öteden beri hep problem olmuştur. Herkesin orta öğretimden sonra en büyük hayali iyi bir üniversitede okumak ve kendisine iyi bir gelecek hazırlamak.  Hepimiz bu sıralardan geçtik. Biz şimdiki gençlerimiz kadar şanslı değildik. Daha zor ve çetin mücadelelerden geçtik. Ülkemizde 196 tane üniversite var. Her ile bir üniversite dedik ama onunla kalmadık. Vakıf üniversiteleriyle birlikte il sayımızın 2 katından fazla üniversite oldu" ifadelerini kullandı.

"Üniversitelerin öğrenci çekebilmek için rekabet ettiği bir dönemi yaşıyoruz" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Daha 5-6 yıl önce bu günlerin olacağını söyleseydik kimse buna inanmazdı. Bugün üniversitelerimizde okuyan öğrenci sayısı 6,5 milyonu buldu. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Dünyada Birleşmiş Milletlere üye 138 küçük ülkenin her birinden daha büyük bir nüfus demek. Üniversite sadece gençlere eğitim imkanı sağlayan bir alan değil, üniversite aynı zamanda o ilin lokomotifi, o ilin gelişmesi için merkez rol oynuyor. Üniversiteler illerin tanınması için de önemli katkı sağlıyor."

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise Uluyazı Kampüsü'nün yolunun yapılmasında Yıldırım'ın kendilerine büyük destek sağladığını kaydetti.  

Savaş, Yıldırım'a Üniversite Senatosu tarafından verilen fahri doktora unvanını takdim ederek, cübbesini giydirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.