banner

İstanbul Bilgi Üniversitesi, uluslararası alanda tescilleniyor




İstanbul Bilgi Üniversitesi, UC Berkeley, Stanford gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin sahip olduğu WASC akreditasyonunda ilk aşamayı başarıyla tamamladı. Tam akreditasyon başvurusu için yeterli” kabul edilen üniversitenin WASC akreditasyon süreci tamamlandığında, UCLA, California State, CalTech, UC Berkeley ve Stanford gibi dünyanın en iyi üniversiteleriyle aynı kurumsal standartlara sahip olduğu uluslararası olarak tescillenmiş Türkiye’deki tek üniversite olacağı belirtiliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, yükseköğrenimdeki kurumsal kalitesinin uluslararası platformlarda teyit edileceği Western Association for Schools and Colleges (WASC – Batı Okullar ve Kolejler Birliği) akreditasyon başvurusundan olumlu cevap aldı. “Tam akreditasyon başvurusu için yeterli” kabul edilen üniversitenin WASC akreditasyon süreci tamamlandığında, UCLA, California State, CalTech, UC Berkeley ve Stanford gibi dünyanın en iyi üniversiteleriyle aynı kurumsal standartlara sahip olduğu uluslararası olarak tescillenmiş Türkiye’deki tek üniversite olacağı belirtiliyor.

Amerikan hükümetinin ülkedeki okul, yüksekokul ve üniversitelerin eğitim kalitesini değerlendirmek ve iyileştirmek yetkisi verdiği altı bölgesel akreditasyon kurumundan biri olan WASC, 1962 yılından beri California, Hawaii ve Pasifik eyaletlerindeki kurumları bünyesinde barındırıyor. Amerika dışındaki bazı yükseköğrenim kurumlarından da başvuru almaya başlayan WASC, sadece zorlu bir eleme sürecinden geçmeyi başaran kurumları adaylık statüsüne dahil edebiliyor.

Akreditasyon süreci, aralarında deneyimli eğitimcilerin bulunduğu bağımsız uzmanlardan oluşan bir komisyon tarafından yürütülüyor. Bu süreçte, “iyi yönetişim, kendini geliştirme ve sürdürülebilirlik” prensiplerine uygun olarak kurumsallaşmış üniversitelerde, öğrenci odaklı bir eğitim anlayışının yerleşmiş olduğunun belirlenmesi öngörülüyor. 

Şimdiye kadar akreditasyon aşamasına ulaşmış 181 kurumdan sadece 3’ü yurtdışından olmakla birlikte, bu süreçte adaylık statüsüne gelebilen toplam 23 kurumdan biri de İstanbul Bilgi Üniversitesi oldu.

Kaynak Hürriyeteğitim

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.