banner

Kırıkkale Üniversitesi’ndeki yüksekokul, fakülte oluyor




Kırıkkale Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Üniversite Senatosu Kararı ile Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşme teklifi Yükseköğretim Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklif, onay almak üzere Bakanlar Kurulu’na sevk edildi.

Kırıkkale Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak, Spor Bilimleri Fakültesine dönüşmek için çalışmaların yaklaşık bir yıldır sürdüğü belirtildi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, "Mevcut akademik kadromuzda bulunan 1 profesör, 2 doçent, 8 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 12 okutman ve 2 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 26 öğretim elemanı ile fakülteye dönüşme kriterleri açısından yeterli seviyedeyiz. Üniversite yönetimimizin de vermiş olduğu büyük destekle birlikte çalışmalarımız sonuç verdi ve Yüksekokulumuzun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi kararı Yükseköğretim Genel Kurulu’nca onaylandı" dedi.

Üniversite ve öğrenciye katkı

Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, yüksekokulun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşmesinin hem Kırıkkale Üniversitesi’ne, hem de öğrencilere büyük katkı sağlayacağını belirtti. Doğan, "Spor Bilimlerinin çok disiplinli bir bilim alanı oluşu sebebiyle, bölümlerin, anabilim dallarının ve bu alanlar altında yer alan daha özel alanların varlığı mevcut olan yüksekokul yapısı içerisinde, bürokratik ve bilimsel yönden gelişimi sınırlandırıyordu. Yüksekokulumuzun bu kararla Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşecek olması, kurumun Üniversite Yönetim Kurulu’nda Dekan tarafından temsil edilmesini, sorunlarımızın ve açılımlarımızın ilk elden Üniversite Yönetim Kurulunda ele alınmasını sağlayacak. Bu yolla fakültemiz daha fazla hareket kabiliyetine kavuşarak, hem üniversitemizin hem de değişik meslek alanlarının taleplerine çok daha etkin bir şekilde cevap verebilecek" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.