banner

Harvard yine birinci




Eduniversal tarafından gerçekleştirilen  “The Best 1000 Business Schools Worldwide” araştırmasına göre Harvard Business School yine Kuzey Amerika bölgesinde Stanford, MIT, Yale, Wharton gibi rakiplerini geride bırakarak bu yıl da birinci oldu.

Fransız Eduniversal International Sıralama firması tarafından  2008 yılından bu yana düzenlenen Eduniversal Business Schools sıralamasını diğer sıralamalardan ayıran en büyük özellik Yıllık Dekan araştırmasıdır. Bu yıl 154 ülkeden rekor bir katılım ile %62 oranında katılımı ile gerçekleşmiştir.

Dünyanın en iyi 1000 Business School araştırması sonucunda belirlenen okullar  22 Ekim 2014 tarihinde Hilton Otel Bomonti İstanbul’da düzenlenen Gala Gecesi ve Ödül

Eduniversal Doğu Avrupa, Latin Amerika, Uzak Doğu Asya, Batı Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya, Okyanusya, Africa ve Kuzey Amerika(tüm bölgelerin ana sıralama şubesi) olmak üzere 9 bölgeden 9 bağımsız uzman görüşü ile bu sıralamaları gerçekleştirmektedir. Her yıl farklı ülkelerde bir araya gelen bağımsız uzmanlar araştırma sonuçlarına göre belirlenmekte ve kazanan okulların dereceleri ve sıralamadaki yerleri ödül töreni ile duyurulmaktadır.

Harvard Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Yavuz ve Harvard Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nusret Cömert bu sıralamaya ilişkin görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “380 yıllık bir geçmişe sahip olan Harvard Üniversitesi ve 110 yıllık bir geçmişe sahip olan Harvard Business School geleceği şekillendiren ve fark yaratan liderleri yetiştirerek iş dünyasında öncü rol oynamaktadır.  Bu gece bu ödülü Harvard Mezunlar Derneği Türkiye ve Harvard Business School adına almaktan gurur duyuyoruz. Harvard mezunları olarak bizlerde bir fark yaratmaya kendimizi adayarak daha mutlu bir dünyada yaşamayı kendimize hedef edinmiş bulunuyoruz. İlk kurulduğu yıllarda uluslararası siyaset fakültesinin bir birimi olarak eğitim veren Harvard Business School, daha sonraki yıllarda iş hayatının gelişmesi ile ayrı bir fakülte olmuştur. Ülkemizde ve Dünyada pek çok ünlü işadamı Harvard Business School mezunudur. Bu ödül tüm Harvard Business School mezunları adına bunca yıldır birinciliği başka bir okula kaptırmayan Harvard için bir gururdur.

Eduniversal tarafından yapılan dünyanın en iyi 1000 Business School sıralamasının ana amacı her enstitü ve okula dünya çapında uluslararası bilinirlik kazandırmaktır. Bu 1000 okul, yüzbinlerce okul arasından Eduniversal tarafından geliştirilen Palmes of Excellence metodolojisi ile ülke bazında sıralanmaktadır. Ülke bazındaki sıralama için ise önem verilen kriterler arasında okulların uluslararası etkinlik, repütasyon,  bulunduğu coğrafyada, ülkesi ve uluslararası saygınlığı önemli nitelikleri olarak öne çıkmaktadır. Palmes of Excellence kategorilemesi yapıldıktan sonra uluslararası Dekanlardan oluşan 9 kişilik kurul her bir Palme kategorisinde sıralamayı değerlendirmekte ve en son sıralama ise Palme Kategorisine göre her ülkedeki en iyi Business School’un belirlenmesi olarak tamamlanmaktadır. Eduniversal öğrenciler için Dünya üzerindeki 9 bölgeden, öğrencilere en iyi Business School’ları işaret etmeyi hedeflemektedir. Bu sıralama 154 ülke arasından nitelik ve nicelik kriterleri doğrultusunda belirlenmektedir.

Nitelik kriterleri olarak, kişi başına düşen GDP, popülasyonun büyüklüğü, yüksekokul eğitimi alan öğrenci sayısı, ülkenin kişi başı eğitim harcaması sayılabilir.

Nicelik kriterleri olarak, ülke bazında lisans ve lisansüstü eğitim veren enstitü sayısı, ülkedeki eğitim geleneği ve tarihçesi sayılabilir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.