banner

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanı istifa etti




Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanı istifa etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık seçimlerinin normal olmadığını belirterek, görevinden istifa etti. Karatepe’yi öğrencileri ve çalışma arkadaşları çiçekler ve alkışlar ile fakülteden uğurladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık seçimlerinin normal olmadığını belirterek, görevinden istifa etti. Karatepe’yi öğrencileri ve çalışma arkadaşları çiçekler ve alkışlar ile fakülteden uğurladı. Hürriyet’ten Gönül Koca’ya açıklama yapan Prof. Dr. Yalçın Karatepe, dekanlık süresince hep ifade özgürlüğünü savunduğunu ama hocalardan aynı karşılığı görmediğini ve kırıldığını belirterek şunları söyledi:

“Ben son üç yıldır çok zor bir dönemde dekanlık yaptım, hem üniversite yönetimiyle, hem de ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı, Ben özellikle özerk üniversiteden yana tavır aldım, yönetim YÖK kanunlarının verdiği yetkiyi sonunu kadar kullanmayı tercih etti. Dekanlık sürem boyunca kadro taleplerimiz karşılık bulmadı, ben soruşturma geçirdim cezalar aldım. İfade özgürlüğünden yana tavır almamdan dolayı, öğrenciler için açılması istenen soruşturma taleplerini geri çevirdim. Hep ifade özgürlüğünden yana, üniversite özerkliğinden yana bir tavır içine girdik. Üniversite öğrencileri ve çalışanlardan çok memnunum. Ancak, dekanlık sürem iki ay sonra dolacaktı. Fakültede bir dekanlık yoklaması yapıldı, aynı karşılığı hocalardan göremedim, destek bulamadım ve çok kırıldım. Öğrenciler ve idari personelden, mezunlardan çok memnunun, ama aynı desteği hocalardan görmediğim için kırıldım. Ben hiçbir şeyi şahsım adına yapmadım ve çok kırıldım.

Rektörlük, hükümet ve YÖK nezdinde yapamadığımı fakülte nezdinde yaptım. Hoca olarak fakültede çalışmaya devam edeceğim. Şimdiye kadar sergilediğim tutumu devam ettireceğim. Bugün dekanlığa başlasam, bu zorluklara rağmen tekrar aynı şeyleri yaparım. Gezi olaylarında öğrenci gösterilerine soruşturma açılması talebine reddettim. Öğrencilerimizin kendini ifade etmelerine yönelik soruşturma taleplerini reddettim. Hiçbir şeyden çekinmeden, doğru olan şeyleri söyledim, üniversitelerin bu kadar sessiz olduğu bir dönemde benim bunları söylüyor olmam toplumda karşılık buldu.”





YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.