banner

Bahşehir Üniversitesi yıllık ücretleri, burs, staj ve yurt olanakları




Bahçeşehir Üniversitesi’nin yıllık öğrenim ücretleri ne kadar? Bahçeşehir Üniversitesi’nde hangi fakülte ve bölümler yer alıyor? Üniversitenin öne çıkan özellikleri nelerdir? İşte Bahçeşehir Üniversitesi’nin öğrenim ücretleri ile burs, staj, yurt ve barınma olanakları;

Yükseköğretimde uluslararasılaşmayı oldukça önemseyen bir üniversite olduklarını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Amerika Birleşik Devletleri’nde Washington D.C. ve Silikon Vadisi, Kanada’da Toronto, İtalya’da Roma, Almanya’da Berlin ve Köln, Gürcistan’da Batum ve Hong Kong’da yer alan kampüs ve merkezleri ile öğrencilerini adeta birer dünya vatandaşı olarak yetiştiren Bahçeşehir Üniversitesi'nin (BAU), aynı zamanda yabancı öğrenciler için de çekim noktası haline geldiğini söylüyor.

Bahçeşehir Üniversitesi hakkında bilgi alabilir miyiz?

“İstanbul’un Kalbinde Bir Dünya Üniversitesi” sloganına yakışır bir üniversite olan Bahçeşehir Üniversitesi, tam anlamıyla özgür bir düşünce ortamında bilgi üreten, vizyon sahibi, edindiği bilgiyi nasıl kullanacağını bilen bireyler yetiştiren ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir yere sahip üniversitedir. Eğitim – öğretim programlarının tasarımı ve uygulanması bakımından, nitelikli akademik kadrosu ile fiziki ve teknik altyapısı açısından öğrencilerine kendilerini çok yönlü geliştirebilecekleri en iyi imkanları sunuyor.

Artık dünyadaki gelişmeler, üniversitelerde yetişecek olan gençlerin, sadece yerel ihtiyaçlara cevap verecek şekilde değil, dünyanın her yerinde çalışabilecek nitelikte mezun edilmelerini bir ihtiyaçtan çok zorunluluk haline getirmiştir. Bu bağlamda Bahçeşehir Üniversitesi yükseköğretimde uluslararasılaşmayı oldukça önemseyen bir üniversitedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde Washington D.C. ve Silikon Vadisi, Kanada’da Toronto, İtalya’da Roma, Almanya’da Berlin ve Köln, Gürcistan’da Batum ve Hong Kong’da yer alan kampüs ve merkezleri ile öğrencilerini adeta birer dünya vatandaşı olarak yetiştiren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), aynı zamanda yabancı öğrenciler için de çekim noktası haline geldi. Bahçeşehir Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e, Fransa’dan Güney Kore’ye kadar uzanan geniş bir coğrafyadan 94 ülkeden 2 bin 200 uluslararası öğrenciye eğitim veriyor.

Uluslararası alandaki çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

BAU GLOBAL: Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), öğrencilerine “BAU GLOBAL” çatısı altında dünyanın birçok farklı noktasında eğitim alma şansı sağlıyor. Üstelik bunu da Berlin, Toronto, Washington D.C., Hong Kong, Roma, Silikon Vadisi, Köln ve Batum gibi kendi kampüs ve akademik merkezlerinde yapıyor. Ayrıca öğrenciler her akademik yılın sonuna doğru BAU’nun yurtdışı yaz programlarına başvuru yapabiliyor. Örneğin New York’ta medya ve iletişim alanında, Washington D.C.’de siyasal iletişim üzerine, teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi’nde dijital medya ve pazarlama konusunda, Hong Kong’da iş dünyası ve inovasyon başlığında eğitim programlarımız açılıyor. Üstelik BAU’nun yurtdışı yaz programları yalnızca kendi öğrencimize değil, tüm dünyadan öğrencilere açık.

Üniversitenizin öne çıkan özellikleri nelerdir?

APPLY BAU: Dünyada “Admission” (Başvuru-Kabul) adı ile birçok üniversitede uygulanan ve Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından hayata geçirilen Apply BAU sistemi ile üniversite adayları, sınav puanlarından önce kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayallerinin ile üniversite kapılarını aralıyor.

Apply BAU ile öğrenciler, üniversite sınavında aldıkları puanlardan bağımsız olarak hayalindeki bölüme yerleşme şansı yakalıyor. Adaylar yeteneklerine uygun bölümü gerçek anlamda seçebilirken, üniversiteler de gelecekteki öğrencilerini tanıma ve seçme şansı yakalıyor. Türkiye’de ilk ve tek olarak BAU’da uygulanan Apply BAU modeli, mühendislik ve iletişim fakültelerinde hayata geçirildi.

BAU&STANFORD ROBOTİK LABORATUVARI: Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan Stanford Üniversitesi ile birlikte robot teknolojileri alanında çalışmalar yürütüyor. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine biyomedikal, askeri ve tıp alanında projeler geliştiren ve araştırmalara imza atan Stanford Üniversitesi ‘Yapay Zeka Laboratuvarı ‘nın bir benzeri ile artık İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği araştırmalara ev sahipliği yapıyor. Robotik alanında uzmanlaşmak isteyen öğrenci ve akademisyenlere çalışma imkanı sunan ve yaklaşık 1.6 milyon dolarlık bu yatırım ile birlikte BAU, öğrencilerine diledikleri takdirde Stanford Üniversitesi’nde yer alan laboratuvarda da çalışma imkanı sunuyor.

Burs, staj, yurt ve barınma olanaklarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

BURS: ÖSYM tarafından sağlanan bursların yanı sıra BAU tarafından geliştirilen üniversiteye girişte yeni model  ‘Apply BAU’ aday öğrencilerin kişisel özelliklerini, hayalleri, projeleri değerlendirerek BAU Mühendislik ve İletişim Fakülteleri'nde, sınav puanı dikkate alınmadan çok özel burs imkanlarıyla eğitim şansı veriyor. 

YURT OLANAKLARI: Bahçeşehir Üniversitesi Yurdum Öğrenci Evleri Şişli, Osmanbey ve Beşiktaş  yerleşkelerinde bulunmaktadır. Öğrenci Ev’lerinde; 24 saat güvenlik, günlük ortak kullanım alanı temizliği, haftada bir odalarda ince temizlik ve nevresim değişimi, odalarda internet erişimi, tam donanımlı mutfaklar, çamaşırhane, spor odası, kişiye özel kasa, çalışma masası, gardrop, LCD TV ve DVD, kamera kontrol sistemi, kütüphane olanak ve hizmetleri sunulmaktadır. Detaylı bilgi için; yurdum.bahcesehir.edu.tr

STAJ: Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi tarafından hayata geçirilen bir diğer özellik ise CO-OP Eğitim Modeli. Türkiye’de ilk kez bugünle geleceğin, hayatla okulun, üniversiteyle iş dünyasının buluştuğu, 21. yüzyılın eğitim modeli CO-OP,  “Kampüsüm İşyerim” anlayışıyla, üniversite ve iş dünyasını gerçek anlamda bir araya getiriyor. BAU öğrencileri henüz üniversite sıralarında iken gerçek bir iş deneyimi yaşama şansını CO-OP ile yakalıyor. BAU’nun yerli ve yabancı bini aşkın şirketle yaptığı işbirliği sayesinde öğrenciler yaz aylarında tam zamanlı; kış aylarında ise yarı zamanlı çalışarak mesleki deneyim ediniyor. CO-OP Eğitim Modeli’yle eğitim ve çalışma hayatını birleştiren BAU, bugüne kadar 3 bine yakın öğrencisine CO-OP deneyimi yaşama şansı sağladı.

Üniversitenizin yabancı dil, sosyal, kültürel, sportif ve diğer olanakları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim dili İngilizcedir. Öte yandan isteyen öğrencilerimiz, üniversitemizin Washington D.C. ve Toronto’daki dil okullarımızda İngilizce Hazırlık Sınıfı’nı okuma ve uluslararası deneyim edinme imkanına sahip.

BAU bünyesinde bulunan SosyalBen ve Bisoluk kulüpleri özellikle son bir yılda gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle oldukça ses getirdi. Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyaç sahibi okullara ulaşan kulüpler, bu okullara kütüphane kuruyor ve öğrencilerle öğretici atölye çalışmalarına imza atıyor. Bahçeşehir Üniversitesi, bünyesinde bulundurduğu 50 öğrenci kulübü ile öğrencilerin ilgi alanlarına göre birçok sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Eğitim programları, söyleşiler, konserler, kariyer günleri, sergi, tiyatro ve sinema gösterimlerinin yanı sıra her yıl düzenlenen bahar şenlikleri BAU’lu öğrencileri bir araya getiriyor.                                       

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Kuruluş Tarihi: 1998

Kurucusu: Enver Yücel

Araştırma Merkezi Sayısı: 13

Araştırma Merkezleri: Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), Psikolojik Danışma ve Rehberlik Araştırma Uygulama Merkezi (PDRM), Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM), Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAM), Ulaştırma Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR), Gelibolu Yüzüncü Yıl Uygulama ve Araştırma Merkezi, Öğretmen Mesleki Gelişim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖGAM), Uluslararası Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ULMER), Kreatif Enstitüler Araştırma ve Uygulama Merkezi, Toplum, Sağlık, Davranış ve Önlem Alma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi, BAU Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi (BFRC)

Bahçeşehir Üniversitesi Fakülteleri ve Bölümleri: 

Hukuk Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulları:

Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

Enstitüler:

Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Toplam Öğrenci Sayısı:  19.139

Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenim Ücretleri:

Tıp Fakültesi: 46.200,00 TL, Mühendislik Fakültesi: 31.500,00 TL, Diğer Lisans Bölümleri: 28.800,00 TL, MYO: 15.500,00 TL

İletişim Bilgileri:

Adres                   : Çırağan Caddesi Osmanpaşa Mektebi Sokak No: 4 – 6, 34353 Beşiktaş, İSTANBUL / TÜRKİYE

Çözüm Merkezi      : 444 2864

Faks                     : 0 (212) 381 00 20

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.