banner

Çağ Üniversitesi’nden çift dal ve çift diploma imkanı




Öğrencilere çift dal ve çift diploma imkanı sunan ve uluslararası iletişim aracı olarak işlev gören İngilizce dilinde eğitim veren Çağ Üniversitesi, bunun yanında İspanyolca, Almanca, Fransızca, Çince, Rusça vb. gibi on farklı dünya dillerini de öğrencilerinin talepleri doğrultusunda ikinci dil olarak veriyor.

Sunduğu on dilde eğitim olanakları, Amerika, Avrupa ve Asya’dan 50’nin üzerinde üniversiteyle yaptığı işbirliği anlaşmalarıyla; dünya üniversitesi olmayı başaran Çağ Üniversitesi, bu bağlamda, öğrencilerine çağın tüm gerekliliklerini sunarak, mezuniyet sonrası iş bulmada onlara gerekli olacak tüm donanımları sağlıyor. Bir dünya üniversitesi olduğunu “AB Diploma Eki Etiketi” ve “Mükemmeliyet Ödülü” ile ödüllendirilerek de ispatlayan Çağ Üniversitesi’nin hedefi ise Akdeniz’in Harvard’ı olmak.

Çağ Üniversitesi; Anaokulu, İlkokul,  Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi’nden oluşan koleji ile entegre bir eğitim kurumu olan, 30 yıla yaklaşan eğitim-öğretim deneyimine sahip Bayboğan Eğitim Vakfı tarafından, Kurucu Başkan Yaşar Bayboğan’ın girişimleriyle Ankara ve İstanbul illerinden sonra ülkemizde kurulan ilk Vakıf Üniversitesi olarak 1997 yılı itibariyle Türk yükseköğretim sistemi içerisindeki yerini aldı.

Adana-Mersin illerinin ortasında yer alan, 500.000m2 görkemli, güvenli ve uluslararası normlarda kampüse sahip olan Çağ Üniversitesi, öğrencilerine dünya standartlarında eğitim-öğretim olanakları sunarken;  kütüphane, sinema salonu, tiyatro salonu, amfi tiyatro, uluslararası standartlarda basketbol, voleybol futbol sahaları ve tenis kortları, fitness centre, fuar ve şenlik alanı, planeteryum ( gözlemevi), müzik ve dans salonları, resim atölyeleri, bilgisayar laboratuvarları, orman yürüyüş alanları, uluslararası  zincir kafeteryalar ve restaurantlarla da öğrencilerine kaliteli bir  sosyal yaşam sağlamaktadır.

Çağ Üniversitesi bünyesinde; Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi’ne bağlı İngilizce Öğretmenliği, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile Turizm İşletmeciliği Bölümleri; Meslek Yüksekokulu’na bağlı Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik, Çocuk Gelişimi, İş Sağlığı ve İş Güvenliği ve Lojistik Programları; İşletme Yönetimi, Psikoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Kamu Hukuku, Özel Hukuk ve İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Programları ile İşletme ve İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programlarından oluşan Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Hazırlık Okulu bulunmaktadır. Çağ Üniversitesi’nde bölümler, ülkenin ve bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda açılmaktadır.

Öğretim kadrosunu alanlarında uzman, güncel ve dünyaya açık, deneyimli, vizyoner, öğrencileri iş hayatının dinamiklerine hem teorik, hem de pratik uygulamalarla hazırlayan, öğrencilere “araştırmayı, düşünmeyi ve yaratmayı öğreten” yerli ve yabancı akademisyenlerden oluşturan Çağ Üniversitesi, sunduğu on dilde eğitim olanakları, Amerika, Avrupa ve Asya’dan 50’nin üzerinde üniversiteyle yaptığı işbirliği anlaşmalarıyla; dünya üniversitesi olmayı başarmış ve bu bağlamda, öğrencilerine çağın tüm gerekliliklerini sunarak, mezuniyet sonrası iş bulmada onlara gerekli olacak tüm donanımları sağlamıştır.

Bir dünya üniversitesi olduğunu “AB Diploma Eki Etiketi” ve “Mükemmeliyet Ödülü” ile ödüllendirilerek de ispatlayan Çağ Üniversitesi, bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürmektedir. Bu özellikleriyle, en çok tercih edilen Vakıf Üniversiteleri’nden biri olan Çağ Üniversitesi’nin hedefi ise Akdeniz’in Harvard’ı olmak.

ÇİFT DAL VE ÇİFT DİPLOMA İMKANI

Öğrencilere çift dal ve çift diploma imkanı sunan ve uluslararası iletişim aracı olarak işlev gören İngilizce dilinde eğitim veren Çağ Üniversitesi, bunun yanında İspanyolca, Almanca, Fransızca, Çince, Rusça vb. gibi on farklı dünya dillerini de öğrencilerinin talepleri doğrultusunda ikinci dil olarak veriyor. Profesyonel iş yaşamında yükselmede ve iş bulmada önemli olan İngilizcenin yanında ikinci bir dilin de öğretiliyor olması, mezunlarının kariyer basamaklarını daha hızlı çıkmalarında önemli bir rol oynuyor.

Bölgede  “Diploması Avrupa’dan Onaylı” ve “Mükemmeliyet Ödüllü” ilk üniversite olma özelliğine sahip Çağ Üniversitesi’nin; üç kıtadan üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak araştırma çalışmaları gibi konularda işbirliği anlaşmaları bulunmakta. Aldıkları uluslararası eğitim sayesinde Çağ Üniversitesi mezunları, değişen iş dünyası koşullarına uyum sağlayabilecek eğitim almış, üstün niteliklere sahip gençler olarak çalışma hayatındaki yerlerini almaktalar.

Çağ Üniversitesi, bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri olarak gördüğü üniversite-sanayi işbirliği yoluyla, bölgede yer alan yerel, ulusal ve global şirketlerle sürekli iletişim içerisinde. Bu sayede, öğrencilerin staj ya da part-time iş olanaklarıyla başlayan kariyer yolculukları, mezun olduktan sonra iş fırsatlarını onlarla buluşturarak devam etmektedir. Çağ Üniversitesi mezunlarının işe yerleşme oranı ise yüzde 100’e yakındır. Ayrıca, Çağ Üniversitesi uluslararası kalitede sunduğu eğitimin yanı sıra, ciddi burs olanakları ve binlerce çalışanıyla bölge ekonomisindeki istihdama kattığı destek ile de lokomotif olmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.