banner

TÜBİTAK’tan Pamukkale Üniversitesi’ne 1 milyon liralık destek




TÜBİTAK, PAÜ Teknokent'e "Teknoloji Transfer Ofisi" için 1 milyon liralık hibe desteğinde bulundu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), Pamukkale Üniversitesi'ne (PAÜ) 1 milyon lira bütçeli Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) desteği verdiği bildirildi.

Pamukkale Teknokent Yönetici AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, gazetecilere yaptığı açıklamada, PAÜ'nün 14 üniversite içinde, TÜBİTAK desteği alan üniversite olduğunu, bu başarıyı Teknokent ekibinin kazandığını belirtti. 

Üniversitelerde üretilen özgün akademik bilginin ticarileşmesi yoluyla kalkınmanın 2023 vizyon hedefleri açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Adak, "Üretilen bilgiyi ticari değere dönüştürecek en etkili arayüz mekanizmalarının teknoloji transfer ofisleri olduğu gelişmiş ekonomilerdeki örnekleriyle ortadadır. TÜBİTAK ülkemizdeki teknoloji transfer ofislerinin gelişmesini sağlamak ve böylece üniversite-sanayi işbirliğini en üst seviyede gerçekleştirmek amacıyla 2 yıldır önemli hibe desteği vermektedir" dedi.

Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon yapmak, ulusal ve uluslararası proje hibelerinden yararlanmak, proje yapmak, akademik destek almak isteyen girişimci ve sanayicileri Pamukkale Teknokent'e davet eden Adak, sanayici ve girişimcillere PAÜ'nün yaklaşık 900 akademik personeliyle buluşturmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Teknoloji Transfer Ofisi'ne yönelik proje imza töreninin 4 Şubat'ta yapılacağı öğrenildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.