banner

Okan Üniversitesi yüzde 50’ye varan burs fırsatı sunuyor




Okan Üniversitesi öğrenim ücretleri ne kadar? Öğrencilere sunulan burs ve yurt olanakları neler? Okan Üniversitesi’nde hangi fakülte ve bölümler var?

Toplam öğrenci sayısının yüzde 93’ü farklı oranlarda burslardan yararlanan Okan Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, “Okan Üniversitesi’ni tercih edecek olan adaylar, ÖSYS’deki başarı puanlarına göre % 100 ve % 50’lik eğitim burslarından yararlanabiliyor. Ayrıca ilk üç tercihte Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde % 50’ye varan oranlarda tercih bursundan da yararlanma imkanına sahipler. Üniversitemizde, Mütevelli Heyet tarafından belirlenen oranlarda sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları da yer alıyor” diyor.

Üniversitenizin öne çıkan özellikleri nelerdir? Öğrenciler neden Okan Üniversitesi’ni seçsin?

Toplam öğrenci sayısının yüzde 93’ü farklı oranlarda burslardan yararlanan ve her zaman başarıyı destekleyen Okan Üniversitesi, geçtiğimiz yıl 15. yılını 17 bin öğrencisiyle kutlamanın gururunu yaşadı. Üniversitemiz, güçlü akademik kadrosu, şehir konforunu doğal güzelliklerle bir arada sunan modern kampüsü, fakültelere yürüme mesafesindeki yurtları ve geniş bir yelpazedeki uluslararası eğitim işbirlikleri ile fark yaratıyor. Yüksek öğrenimde ilklerin öncüsü olan üniversite, “Girişimcilik” ve “Kariyer Yaşam” derslerinin yanı sıra “Mezuniyete Hazırlık Programı” kapsamında yüzlerce şirketle gerçekleştirilen işbirlikleri ile öğrencilerine kariyer öncesi iş yaşamını en iyi şekilde deneyimleme imkanı tanıyor. Öğrenci Dekanlığımız tarafından yürütülen Happy Life programı ile öğrencilerimiz, Basketbol, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi, Tenis, Squash, Golf, Yüzme gibi sporların yanında Dans, Müzik, Tiyatro, Satranç, Resim ve El Sanatları gibi kültür, sanat ve sportif faaliyetlere katılıyor, sosyal ve kültürel açıdan da kendilerini geliştiriyorlar. Okan Üniversitesi’ni tercih eden adaylar, İngilizcenin yanında Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birisini ikinci dil olarak öğrenme imkanına sahipler. Küresel ölçekte sektörlerin yoğun talepte bulunduğu mesleklere yönelik eğitim programları bulunan Okan Üniversitesi, 8 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsüyle verdiği üst düzey kalitedeki eğitim hizmetinin yanında Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak AR-GE faaliyetleriyle de öne çıkıyor. Üniversitemiz, her yıl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde bu yıl, alınan patent sayısına göre belirlenen “Fikri Mülkiyet Havuzu” sıralamasında en başarılı vakıf üniversitesi olmasıyla başarısını kanıtladı.

En iddialı olduğunuz bölümler hangileri?

Geomatik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Moda Tasarımı.

Burs olanaklarınız nelerdir?

Öğrencilerimizin % 93’ü farklı oranlarda burslardan yararlanıyor. Okan Üniversitesi’ni tercih edecek olan adaylar, ÖSYS’deki başarı puanlarına göre % 100 ve % 50’lik eğitim burslarından yararlanabiliyor. Ayrıca ilk üç tercihte Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde % 50’ye varan oranlarda tercih bursundan da yararlanma imkanına sahipler. Üniversitemizde, Mütevelli Heyet tarafından belirlenen oranlarda sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları da yer alıyor.

*Ön Lisans Bursları: Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndaki ücretli programları 1. tercihine yazıp yerleşen adaylar % 50, 2. tercihine yazıp yerleşen adaylar % 40, 3. tercihine yazıp yerleşen adaylar ise % 30 tercih bursundan yararlanabiliyor.

*Ek Burs İmkanı: Adaylar, üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda bulunan bölümleri ilk tercihlerinde belirttiklerinde ise ayrıca % 10’luk ekstra burs almaya hak kazanacaklar. 

Yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerle anlaşmalarınız bulunuyor mu?

Öğrencilerimiz, ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Güney Afrika, Kazakistan, Kanada ve İsviçre gibi ülkelerdeki saygın üniversitelerle gerçekleştirilen ikili değişim ve çift diploma anlaşmalarından yararlanarak yurtdışında eğitim görme imkanına sahipler. Ayrıca Uluslararası Öğrenci Değişim Ağı’na (ISEP) katılan Türkiye’deki ilk ve tek üniversite olan Okan Üniversitesi, 50’yi aşkın ülkedeki 350 üye üniversitede eğitim fırsatı sunuyor. Öğrencilerimiz, üye üniversitelerden dilediğini seçerek bir dönem ya da bir yıl boyunca hiçbir ek eğitim ücreti ödemeden öğrenim görebiliyorlar. Farabi ile yurtiçinde ve Erasmus programlarıyla yurtdışı eğitiminde farklı seçenekler sunuyoruz. Yabancı öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği Okan Üniversitesi’nde ABD, Rusya, Hollanda, Avusturya, Bulgaristan, Kosova, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Somali, Nijerya ve Kenya gibi ülkelerden öğrenciler de eğitim görüyor.

Staj ve iş olanaklarınız var mı?

Kariyer Merkezimiz, öğrencilerimizin eğitimleri sırasında kendilerini tanımalarında,  kariyerlerinin planlanmasında destek sağlamak,  iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi vermek ve mezuniyet sonrası kendilerini geliştirebilecekleri işlere yerleştirilmelerinde yol göstermek için çalışmalar yapıyor. Binden fazla firma ve kurum ile geliştirdiğimiz işbirlikleri sayesinde öğrencilerimiz, öğrenim gördükleri akademik programlarının uygunluğuna bağlı olarak eğitimleri sırasında kısmi zamanlı olarak çalışma veya staj yapma imkanına sahipler. Üniversitemizdeki onlarca bölüm ve program, kendi sektörlerinin önde gelen firmaları ile yaptığı CO-OP işbirliği ile de iş ve staj imkanlarını her geçen gün arttırıyor.

Öğrencilerimiz, “Kariyer ve Yaşam Programı”mız kapsamında firmaların ihtiyaçlarına göre yönlendirilerek kendilerine uygun alanlar ve pozisyonlarda maaşlı olarak çalışma olanağını yakalıyorlar. Bu süreçte öğrencilerimizin meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigorta primleri üniversitemiz tarafından karşılanıyor. Yarı zamanlı olarak çalışmaya başlayan veya uzun süreli staj yapan öğrencilerimizin çoğu mezuniyet sonrası tam zamanlı çalışmaya devam ediyor.

Türkiye’de ilk defa üniversitemizin uyguladığı “Kariyer ve Yaşam Programı” çerçevesinde uyguladığımız  “Mezuniyete Hazırlık Dersleri” ile öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde kendilerini tanımalarını, kariyer seçeneklerini belirlemelerini,  iş hayatında başarılı olmak için gerekli becerileri edinmelerini sağlıyoruz.

KÜNYE 

OKAN ÜNİVERSİTESİ

Kuruluş Tarihi: 1999       

Kurucusu: Bekir Okan (Mütevelli Heyet Başkanı)

Rektörü: Prof. Dr. Şule Kut

Fakülte Sayısı: 8

Toplam Öğrenci Sayısı: 17 bin

Akademik Personel Sayısı: 519

Yurt Olanakları: Okan Üniversitesi, Tuzla Kampüsü içerisinde, en son teknolojik imkanlarla donatılmış, 1-2-4 kişilik odalarda barınma imkanı bulunan 2’si kız, 2’si erkek öğrenciler için olmak üzere 4 adet yurt binası ile yaklaşık 1000 öğrenciye hizmet vermekte. Yurt odalarının içerisinde banyo, buzdolabı, elbise dolapları, kablolu ve kablosuz internet alt yapısı, telefon, televizyon bağlantı olanakları bulunmakta. Bu imkanların yanı sıra yurt içerisinde  etüt odaları, çamaşırhane ve ütü odaları, 24 saat hizmet veren doktor, hemşire ve ambulans hizmetleri yer almakta.

Okan Üniversitesi öğrenim ücretleri ne kadar?

Ücretler: 4.000 TL - 44.900 TL (%8 KDV Hariç).

Akademik Birimler

Fakülteler

•             Tıp Fakültesi

•             Diş Hekimliği Fakültesi

•             Eğitim Fakültesi

•             Güzel Sanatlar Fakültesi

•             Hukuk Fakültesi

•             İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi

•             İnsan Ve Toplum Bilimleri Fakültesi

•             Mühendislik – Mimarlık Fakültesi

Yüksekokullar

•             Sağlık Bilimleri Yüksekokulu

•             Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Önlisans Programları

•             Meslek Yüksekokulu

•             Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Lisansüstü Programlar

•             Fen Bilimleri Enstitüsü

•             Sağlık Bilimleri Enstitüsü

•             Sosyal Bilimler Enstitüsü

İletişim Bilgileri

Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü 34959 Akfırat-Tuzla/İSTANBUL

Tel: 444 OKAN (6526)

Faks: 0216 677 16 47

Web: www.okan.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.