banner

İstanbul Aydın Üniversitesi fakülte, bölüm ve yıllık ücretleri




İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde aranılan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 2003 yılında kuruldu. Doğrudan Yükseköğretim Kurulu’na bağlı olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu, “Türkiye’nin ilk vakıf meslek yüksekokulu” olarak bir ilke imza attı.

İstanbul Aydın Üniversitesi, 10 fakültede 53 lisans programı, 3 meslek yüksekokulunda 113 ön lisans programı, 4 uzaktan eğitim programı, Yabancı Diller Yüksekokulu, 18 araştırma merkezi ve Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ile İstanbul Florya, Bahçelievler, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Tepekent Yerleşkeleri’nde eğitim hayatını sürdürmektedir. Mesleki bilgi birikimine sahip, deneyimli ve güçlü bir akademik kadroyu bünyesinde barındıran İstanbul Aydın Üniversitesi, ayrıcalıklı, modern ve sürekli yenilenen programları, sınırsız öğrenme özgürlüğü ve dünya standartlarındaki üstün teknolojik altyapısı ile öğrencilerini, çağdaş değerlerle donanmış, eleştirel ve etik düşünme yeteneğini kazanmış lider kişilikli bireyler olarak yetiştirmeyi kendine ilke edinmiştir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, 2.500’ü yabancı 32.000 öğrencisi ile sadece Türkiye’nin değil; dünyanın en önemli tarihi, kültürel ve ekonomik noktalarından biri olan İstanbul’un merkezinde bir şehir üniversitesidir. Üniversite içerisinde alanında Türkiye’nin en modern ve büyük laboratuvar komplekslerinden biri olan Techno Center ve Medical Sciences ile en güncel teknolojiyi öğrencilerine sunmanın yanı sıra, farklı branşlarda sertifika programları ve 63 aktif öğrenci kulübü, İstanbul Aydın Üniversitesi’ni farklı kılan özellikler arasında yer almaktadır. Ayrıca, öğrenciler eğitimleri süresince kesintisiz olarak %5’den %100’e kadar farklı oranlarda; başarı, onur, yüksek onur, sporda başarı, okul birinciliği, teşvik, kurucu vakıf, bilimsel başarı, sanatta başarı, tercih ve ihtiyaç bursları ile desteklenmektedir.

Çift anadal, yandal, bölümler arası geçiş, Erasmus, Sokrates öğrenci değişim programları ve uluslararası yaz okulu olanaklarını öğrencilerine sunarak,  kariyerlerine farklı bir katkı sağlayan İstanbul Aydın Üniversitesi, Avrupa Konseyi’nin vermiş olduğu Diploma Eki ve uyguladığı Avrupa Kredi Transfer Sistemi sayesinde Avrupa Yükseköğretim Bölgesi’nde geçerli bir diploma sunmaktadır.

Diplomaların uluslararası değer kazanması ve Avrupa’nın her yerinde tanınması konusunda önemli bir araç olan AKTS Etiketi (ECTS Label) ve Diploma Eki Etiketi (DS Label) ile, eğitim ve öğretim kalitesi bakımından İstanbul Aydın Üniversitesi’nin, Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında yer almasını sağlamaktadır. Bu sayede, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, eğitimleri boyunca ve sonrasında, uluslararası dolaşım esnasında her kapıyı aralayabilecek ve öğrenimlerine rahatlıkla yurtdışında devam edebileceklerdir. İngilizce’nin yanı sıra 13 farklı dilde eğitim vererek öğrencilerinin uluslararası alanda dünya insanı olarak yer almalarına katkı sağlanmaktadır. Ayrıca, kurucusu olduğu Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) ile Akdeniz Üniversiteler Birliği’nin (UNIMED) yönetiminde yer almaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi, ülkemizdeki kamu ve özel sektörün, ileriye dönük olarak da dünyanın ihtiyaç duyduğu, edindiği bilgileri uygulama yeteneğine sahip, çalışma ortamında lider kişiliği ile farklılık yaratabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bunun için de seçkin çözüm ortakları ile öğrencilerini sistemli olarak bir araya getirmektedir. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olan İstanbul Aydın Üniversitesi “Yerinde Uygulama Sistemi” ile stajdan farklı olarak öğrencilerin eğitimleri boyunca ilgili sektörlerde çalışmalarını sağlanmaktadır. Ayrıca “Mezun Yerleştirme” sistemi ile mezun olacak ya da mezun olmuş öğrenciler işe yerleştirilmektedir. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Mezun Yerleştirme ve Yerinde Uygulama Sistemi, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, mezun olmadan iş tecrübesine sahip olabilmeleri ve mezuniyetlerinden sonra da işe yerleştirilmeleri konusunda destek vermektedir.

KÜNYE

Kurucusu: AKEV (Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın)

Rektörü: Prof. Dr. Yadigâr İzmirli

Kuruluş Tarihi: 2003

Bulunduğu İl: İstanbul

Akademik Birimler:

   Fakülteler

-  Diş Hekimliği Fakültesi

-  Sağlık Bilimleri Fakültesi

-  Fen-Edebiyat Fakültesi

-  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

-  Mühendislik Fakültesi

-  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

-  Güzel Sanatlar Fakültesi

-  İletişim Fakültesi

-  Hukuk Fakültesi

-  Eğitim Fakültesi

   Yabancı Diller Yüksekokulu

   Meslek Yüksek Okulu

-  Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu

-  Adalet Meslek Yüksekokulu

-  Sağlık Meslek Yüksekokulu

   Enstitüler

-  Fen Bilimleri Enstitüsü

-  Sosyal Bilimler Enstitüsü

 - Sağlık Bilimleri Enstitüsü

İletişim bilgileri:

Beşyol Mah.Inönü Cad.No: 38

Sefaköy-Küçükçekmece / İSTANBUL

Теl: 444 1 428

Faks: (212) 425 57 59

Web: www.aydin.edu.tr

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.