banner

İstanbul Üniversitesi yeni rektörünü seçiyor




İstanbul Üniversitesi'nde 5 adayın yarıştığı rektörlük seçiminde oy veme işlemi devam ediyor. 

Üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından gerçekleştirilen yeni rektör seçimi, üniversitenin Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda yapılıyor.

Öğretim üyeleri, seçim için oluşturulan 10 farklı sandıkta oy verme işlemine başladı. Sabah 08.30'dan sonra oy vermek için salona gelen öğretim üyelerini, rektör adayları kapıda karşıladı. Rektörlük için Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Recep Seymen ve Prof. Dr. Raşit Tükel'in yarıştığı seçimde, ilk oyu Tükel kullandı. 

Seçimde yaklaşık 3 bin öğretim üyesinin oy kullanacağı belirtilirken, üyeler kendilerine ayrılan sandık için numaratörden sıra numarası alarak oy kullandı. 

Oy verme işleminin başlamasıyla öğretim üyelerinin sandık başında ve numaratörde uzun kuyruklar oluşturduğu gözlenirken, bazı üyeler de oy verme işleminin uzun sürmesinden yakındı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.