banner

Türkiye-Almanya arasında gençlik köprüsü kuruluyor




Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya ve Türkiye Ulusal Ajansı öğrenci ve gençlik değişimi için Mutabakat Muhtırası imzaladılar.

genclik_kopruGençlik Köprüsü Türkiye-Almanya ve Türkiye Ulusal Ajansı, daha fazla öğrenci ve gencin iki ülke arasındaki değişim programlarına katılabilmeleri için birlikte köprüler kuracak. Bunun için Pazartesi günü Ankara’da bir Mutabakat Muhtırası (Memorandum of Understanding) imzalandı. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın Genel Müdürü Dr. Catharina Dufft, “Bu Türkiye Ulusal Ajansı ile sürdürdüğümüz verimli görüşmelerin sonucudur. Ortak hedeflerimizi bu açıklama ile kuvvetlendirdik, iki ülkenin ilişkilerini Avrupa’daki ortak gelecek doğrultusunda uzun vadeli işbirliği ile daha da yoğunlaştıracağımıza inanıyoruz” diye açıklamada bulundu. Türkiye Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu ise, “İmzaladığımız Mutabakat Muhtırası, iki kurum arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkelerimiz arasındaki gençlik ve öğrenci değişimlerinin daha ileri seviyelere taşınmasına katkı sağlayacaktır” dedi. Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak AB eğitim ve gençlik programlarının yürütülmesi görevini üstlenmektedir. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, Türkiye-Almanya işbirliği içerisinde, devlet ve özel kurumların desteğiyle gerçekleştirilen bir sivil toplum girişimidir.

Mutabakat Muhtırası kapsamında iki kurum, daha fazla genci karşılıklı değişim programlarına dahil etmek amacıyla birlikte çalışacaklarını vurgulamaktadırlar. Bu bağlamda işbirliğini örneğin birlikte ve yoğunlukla iki ülke arasında öğrenci ve gençlik değişimi hakkında geniş bir kitleyi bilgilendirmek, birlikte konferans ve değişim programları gerçekleştirmek ve uluslararası gençlik çalışmaları alanında faaliyet gösteren Türkiye ve Almanya‘dan kuruluş ve kişilerin arasında ağ kurulmasını desteklemek yer almaktadır.

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, Türkiye ve Almanya’dan öğrenci ve gençlik değişimini yoğunlaştırmaktadır ve somut çalışmalarla mevcut programların tek çatı altında toplanmasıyla karşılıklı değişim imkânlarını geliştirmektedir. Gençlik Köprüsü iki ülkenin birbirine yakınlaşarak ilişkilerin daha da güçlenmesini amaçlamaktadır. Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, Stiftung Mercator’un bir girişimidir. Gençlik Köprüsü üçüncü kişiler için maddi destek sağlıyor ve kendisi de değişim ve karşılaşma projeleri gerçekleştirmektedir.
Kuruluşun Almanya’daki program ofisi Düsseldorf’ta bulunmaktadır, Türkiye’deki program ofisi ise İstanbul’da Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından yürütülmektedir. Gençlik Köprüsü, iki ülke arasındaki öğrenci ve gençlik değişimi alanında merkezi bir kuruluştur. Değişimi Almanya ve Türkiye’deki partner kuruluşlarla elele desteklemektedir.

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya ve Türkiye Ulusal Ajansı hakkında daha fazla bilgi:
www.genclikkoprusu.org - www.jugendbruecke.de
www.ua.gov.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.