banner

Okan Üniversitesi Türk bayrağını ABD’de dalgalandıryor




ABD yasalarına göre Miami’de kurulan Okan International University (OİU), görkemli bir törenle açıldı.

okan_intTürk ve ABD bayraklarıyla süslenen kampüsteki açılış, iki ülkenin iş, siyaset, eğitim ve medya dünyasından önemli isimleri bir araya getirdi. Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan’ın rezidansında düzenlenen gala gecesi de renkli görüntülere sahne oldu. Neyzen Doç. Dr. Süleyman Ergüner’in ney taksimi eşliğindeki Sema gösterisi ve ünlü modacı Vural Gökçaylı’nın Anadolu’dan esintiler içeren defilesi izleyenleri büyüledi.

Okan Üniversitesi, sadece ABD’nin değil tüm dünyanın cazibe merkezi olarak kabul edilen Miami’de Amerikan yasalarına göre kurulan Okan International University’nin açılışını 15 Mayıs 2015’te Miami’de gerçekleştirdi. Türk ve Amerikan bayraklarıyla donatılan kampüs binası önündeki açılış törenine Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan, Kazakistan’ın Viyana Büyükelçisi Kayrat Sarıbay, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Okan International University Rektörü Suzanne Crowley’in yanı sıra üniversite yöneticileri, Türk ve ABD’li basın mensupları ile Miami’deki Türk ve Amerikan çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Şule Kut, Okan Üniversitesi’nin katkıları ve Bekir Okan’ın vizyonuyla Türk kaynaklı bir Amerikan üniversitesinin açılışı için bir arada olduklarını belirterek, “Bu bizim için çok önemli.  İkinci olarak şahsıma özel bir durum da söz konusu.  Ben ABD’nin Amerikan toprakları dışında açtığı ilk eğitim kurumundan, Robert Koleji’nden mezunum. Bu nedenle Amerika’da bir Türkün açtığı yükseköğrenim kurumunda konuşmak beni ayrıca çok memnun ediyor” diye konuştu.

“Türkiye’nin marka değerine büyük katkı sağlayacak”

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise açılış konuşmasında üniversitenin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti. Okan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“15. yılı geride bıraktığımız Okan Üniversitesi’nde şu anda 18 bin öğrencimiz var. Okan Grubu’nun uluslararası tecrübesi ve Okan Üniversitesi’nin gücüyle Miami’deki OİU’yu büyük uğraşlar sonucunda kurduk. Kuruluş aşamasında katkılar sağlayan başta Sayın Başkonsolosumuz Özgür Kıvanç Altan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hedefimiz İşletme, sağlık ve turizm alanlarında fark yaratmak. Bu bölümlerin lisans, yüksek lisans ve uzaktan eğitim seçenekleri olacak. kısa sürede bölüm sayılarımızı arttıracağız. Okan International University, “Girişimcilik”, AR-GE” ve “Üniversite-Sanayi işbirliği” odaklı olacak. Üniversitemiz, başta ABD ve Türkiye olmak üzere tüm dünyadan öğrenci kabul edecek. Böylece ülkemizin marka değerine de büyük katkılar sağlayacak”.

“Gerçekten büyük bir iş yapıyorsunuz”

Açılışta bir konuşma yapan Türkiye’nin Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç Altan ise OIU’nun Türk ve ABD ilişkilerine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Şu iki bayrağı ne kadar çok bir araya getirebilirsek ve o iki bayrak arasında ne kadar iletişim ve sinerji yaratabilirsek biz bundan o kadar zevk alıyoruz ki görevimiz de bu. Tam da bu sebepten dolayı bugün çok gururlu ve heyecanlıyız. Çünkü böyle bir sebepten dolayı bir araya gelmiş oluyoruz. Okan International University, Türkiye’deki Okan Üniversitesi’nin birikiminin bir yansıması olacak. Dolasıyla bir yandan hem ciddi bir ekonomik yatırım, hem de eğitim yatırımı olacak. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsunuz. Gerçekten büyük bir iş yapıyorsunuz. Dolayısıyla canı gönülden sizleri kutluyor, bayrağımızı burada dalgalandırdığınız için teşekkür ediyor, sizinle ve çalışma arkadaşlarınızla gurur duyuyoruz” dedi.

“Okan burada Türk dünyasını da temsil ediyor”

Kazakistan’nın Viyana Büyükelçisi Kayrat Sarıbay da yakın dostu Bekir Okan’ın daveti üzerine katıldığı açılışta çok gururlandığını söyledi. Sarıbay,  “Sayın Bekir Okan’ın hayatında yapmış olduğu birçok açılış törenine katılma şansına sahibim. Bugün ayrı bir önem taşıyor. Çünkü Türk ve ABD bayraklarını bir araya getirdi. Ay yıldızlı bayrak sadece Türkiye’yi değil, Türk dünyasını da temsil ediyor. Bu nedenle biz de gururluyuz. Bu bayrağın her yerde görülmesinden yanayız. Çok cana yakın geldiği için ülkemizde gibi hissediyoruz. Barak ovasından dünyaya açılan Bekir Okan’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Gala gecesinde “Türköri” rüzgarı

Protokol konuşmalarının ardından alkışlar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi ve davetliler kampüsü gezerek bilgi aldı. Törenin ardından T.C. Miami Başkonsolosluk Rezidansında bir gala gecesi düzenlendi. Başkonsolos Özgür Kıvanç Altan ve eşi Aslı Altan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen gece, aynı zamanda Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Neyzen Doç. Dr. Süleyman Ergüner’in ney taksimi eşliğindeki Sema ayini ile başladı. Sema’nın ardından ünlü modacı Vural Gökçaylı’nın “Turquerie ve Anadolu Medeniyetlerinden Esintiler” isimli yeni koleksiyonu, Uğurkan Erez kareografisiyle ünlü mankenler Yüksel Ak, Merve Büyüksaraç ve aynı zamanda Okan Üniversitesi öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Ebru Güzel’in de yer aldığı defile ile yurtdışında ilk kez görücüye çıktı. Gökçaylı’nın yeni kreasyonu, 16. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Türk sanat ve kültüründen etkilenen Batı Avrupalıların (özellikle Fransızlar) taklit ettiği “Türköri” akımını yansıtıyor. Anadolu motiflerinin yer aldığı kıyafetler izleyenlerden büyük alkış aldı.

OIU hakkında…

2015-2016 Akademik Yılı’ndan itibaren Okan Üniversitesi’nin ücretli bölümlerine yerleşen öğrenciler, İngilizce Dil Hazırlık sınıfını isterlerse Okan International University'de ek bir eğitim ücreti ödemeden okuyabilecekler. Ayrıca her sınıftan dileyen öğrenciler, Miami Kampüsü’nde Haziran 2015'te açılacak İngilizce Yaz Programı ile ESL Sertifikası alabilecekler.

Önümüzdeki akademik yılda “İşletme”, “Turizm Yönetimi” ve “Sağlık Yönetimi” alanlarında lisans ve yüksek lisans programlarıyla eğitime başlayacak olan Okan International University’de örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim programları da yürütülecek. Üniversite sadece Türk öğrenciler için değil, programlara ilgi duyan farklı ülkelerden gençler için de önemli bir alternatif olacak.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.