banner

Işık Üniversitesi ‘iyi öğrencilerini’ uğurladı




Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi 16. Dönem Mezuniyet Töreni, Işık Üniversitesi’nin Şile Kampüsünde mezun ve ailelerinden oluşan yaklaşık 4 bin kişilik bir izleyici topluluğunun katılımıyla gerçekleştirildi.

isik_mezuniyetTören, Işık Üniversitesi öğrencilerinin zeybek ve vals gösterileriyle başladı. Gösteriler, konuklara unutulmaz dakikalar yaşattı. İzleyicilerden büyük alkış alan gösterilerden sonra törene geçildi.

Işık Üniversitesi Mezuniyet Töreninde 5 Fakülte, 2 Enstitü, 2 Meslek Yüksekokulu’ndan; ön lisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere toplam 851 yeni mezun hayata adımını attı.

ÇEYREK ASIR SONRA GELEN DİPLOMA
Işık Üniversitesi’nin bu sene sıra dışı bir mezunu vardı. 25 yıl sonra ikinci üniversitesinden mezun olan ve mezun olduğu gün üç ayrı iş teklifi alan Özgül Altıkulaç, “Bugün ikinci üniversitemden mezun oluyorum ve şuanda çok mutluyum. Daha önce liseden sonra kendi alanımız dışında başka bölüm tercih edemediğimizden dolayı okumak zorunda olduğum Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Ressamlığı bölümünden mezun olmuştum. Bu mesleği denememe rağmen bana uygun olmadığına karar verdim. Uzun yıllar okumak istediğim, uğruna ders çalışarak çok zaman harcadığım ama asla vazgeçmediğim Psikoloji Bölümüne 20 yıllık bir süreden sonra kavuşmuş oldum. Işık Üniversitesi’nde başladığım bu serüvene, üniversitemin bana vermiş olduğu imkanlarla Erasmus programına katılarak Slovenya’ya gittim. Avrupa’da bir üniversite de okumanın farklılıklarını ve ayrıcalığını yaşadım. Çok istemek başarmanın yarısıdır demişler. Ben çok istedim, başardım. Bugün Işık yolculuğumun son günü değil, bir başlangıcı benim için. Hayatın her anı yeni bir başlangıçtır diyor, herkese hayallerini gerçekleştirmek için sabır, cesaret ve azim diliyorum” diyerek duygularını paylaştı.

“BİLGİDEN BİLGİ ÜRETMEYİ VE SÜREKLİ ÖĞRENMENİN GEREKLİLİĞİNİ
ÖĞRENEREK MEZUN OLUYORSUNUZ”
Törenin açış konuşmasında Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül AKÇAKAYA;
 “Bugün mezun olanlar üniversitemizin 16. Dönem mezunları oluyorlar ve biz hepimiz onların sevincini paylaşmak üzere buradayız. 19. yılımızı, 22 bölümden oluşan 5 fakülte, 2 enstitü ve 2 meslek yüksekokulu ve toplam 5 bin 322 öğrencimizle tamamlıyoruz.

Biz öğretim üyeleri olarak, öğrencilerimize verdiğimiz öğretim ve eğitimin kalitesinden eminiz. Bugün “Bilgi ve Beceriyle” donatılmış, 171 öğrencimiz doktora ve yüksek lisans, 448 öğrencimiz lisans, 232 öğrencimiz ön lisans derecelerini alarak, toplam 851öğrencimiz mezun olmaktadır. 7 öğrencimiz çift anadal yaparak bölümlerini başarı ile bitirip, iki diploma almaya hak kazanmışlardır. 21 öğrencimiz yandal sertifikası alma hakkını elde etmişlerdir. 5 öğrencimiz, bitirdikleri programın lisans diploması yanında“İnovasyon Yönetimi ve Girişimcilik” sertifikası ve ayrıca 3 öğrencimiz de “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik” sertifikası alacaklardır. Tam on beş yıldır verdiğimiz mezunlarımızın toplamı, 5 bin 797’dir. Bu kıymetli mezunlarımız, yurdumuzda ve dünyanın belli başlı ülkelerinde çeşitli sektörlerde çalışmakta ve bizim övünç kaynağımız olmaktadırlar. İçinde yaşadığımız bilgi çağının gereği olarak, sizler de bu üniversitede bilgiden bilgi üretmeyi ve sürekli öğrenmenin gerekliliği öğrenerek mezun oluyorsunuz.

Bugün diplomalarınızı almak için beklerken, belki, yılların ne çabuk geçtiğini, sınavları başaramamak konusunda ne kadar heyecanlı günler yaşadığınızı düşünmektesiniz. Burada yeni arkadaşlıklar kurdunuz; derslerinizin yanı sıra birlikte çeşitli kulüpler kurup, birçok etkinlikte bulundunuz. Belki öğrenci konseyi seçimleri için birbirinizle demokratik ilkelere bağlı kalarak yarıştınız. Bütün bunların sonucunda IŞIK ailesinin birer çalışkan ferdi oldunuz.

Üniversitemiz, bilgiden yeni bilgi üretmeyi ve öğrenmeyi öğrenmiş insanların yetiştirilmesinde temel unsur olan, öğretim üye ve yardımcılarının kalitesi, sayısı ve öğrenciye yaklaşımları konusunda çok iddialıdır. İddiasının kanıtı, şimdiye kadar mezun ettiği 5 bin 797 eski öğrencisinin çalışma hayatlarındaki başarılarıdır.

Feyziye Mektepleri’nin nüvesinde 1885’de Selanik’de kuran aileleri ve sonra bu okullara, IŞIK adını veren Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü huzurunuzda şükranla anıyorum. Yolunuz açık ve IŞIK’lı olsun”.

“İYİ İNSAN OLUN, KENDİNİZE GÜVENİN, KARŞINIZDAKİNE GÜVEN VERİN” 
Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sıddık YARMAN konuşmasında; “Mezuniyet, heyecan, sevinç ve mutluluk, görkemli bir geçmişin zaman tüneli katmanlarına eklenmesi demektir. Yeni bir başlangıç demektir. Umut demektir. Bugün bana tek bir şey söyle deseniz: “İyi insan olun” derim. Aslında, bugün, sizlerle bir sırrımı paylaşmak isterim: Her çocuk gibi, hedeflerimi kendimi bildikten sonra koymaya başladım. Beş yaşındayken Elektronik Mühendisi olmak istedim. İtfaiyeci de, şimendifer de olacağım diyebilirdim. Yıllar içinde hedeflerini özenle işliyor, detaylandırıyorsunuz. İşte bugün sizin olduğunuz sıralarda çok çarpıcı hedefler gündeme gelir. Bunları keser biçer, sonunda kendi gerçeğinizle örtüştürürsünüz.

Kendinize güvenin, karşınızdakine güven verin. Kendinize güvenmek için çok sebebiniz var. Pırıl pırıl Işıklı bir eğitim aldınız. En önemlisi de, içinden Cumhuriyetimizin kurucusu Yüce Önder Atatürk’ü çıkarmış bir camianın Feyziye Mektepleri Vakfı’nın, Işık Camiasının bir mensubusunuz. Böylesi bir geçmişi olanın geleceğinden hiç kuşku edilmez.

“MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNU UZMAN KİŞİLER ENDÜSTRİNİN MOTORU VE KALBİDİR”

Bugün bizim için özel bir gün. Meslek Yüksekokullarımızın ilk mezunlarını veriyoruz. Yüksekokulların ülke ekonomisindeki yerini, önemini o kadar iyi biliyorum ki; bir elektronik mühendisi olarak, sanayiinin içinden gelen biri olarak, gerçekten işinin erbabı, meslek yüksekokulu mezunu uzman kişilerin, dünyanın her yerinde, endüstrinin motoru ve kalbi olduğunu biliyorum. Bunu o kadar çok içselleştirdim ki onlarsız hiçbir şey yapılamayacağını iliklerime kadar yaşadım. Meslek Yüksekokuluna gidip, mesleğini disiplinli bir şekilde icra eden uzman kişilerin endüstriye, şirketlere vermiş olduğu katkıyı biliyorum. Önümüzdeki yıllardaki en ciddi stratejimiz Meslek Yüksekokullarımıza yatırım yapmak olacak.

Sizleri bugünlere taşıyan ailelerinizi sevgi ve saygı ile yürekten kutluyorum. Sizlere olan destekleri sizler var oldukça devam edecek. Sizler ailelerinizin karşılık beklemeden yaptığı yegâne yatırımsınız. Son olarak sizlere, yolunuz açık ve IŞIK’lı olsun diyorum”

“BAZEN HEDEFLERİNİZE KOŞARAK İLERLEYECEK, BAZEN TÖKEZLEYECEKSİNİZ”
Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Başkanı Mimar M. Kamil ÖZKARTAL konuşmasında;
”Bugün sizler için upuzun, yeniliklerle dolu bir yolun ilk günü. Bazen o yolda koşarak ilerleyecek, bazen tökezleyeceksiniz. Bazen hedefinize ulaşacak, bazen de hedef değiştireceksiniz. Şimdi size nasihat veren çok olur. Kimini yolun başında dinleyecek, kiminin değerini de iş işten geçtikten sonra anlayacaksınız. O yola sizden epeyce önce çıkmış birinin tecrübesiyle söyleyebilirim: ‘Yol sizin’. Hepiniz kâinatın bütün yaşanmışlıklarına kendi hikâyenizi ekleyeceksiniz. Yeter ki; bir gün gelip de benim gibi yola yeni adım atan gençleri selamlarken, o hikâye yüzünüzü gülümsetsin. Yolunuz açık olsun”.

TV sunucusu Vatan ŞAŞMAZ’ın sunuculuğunu üstlendiği Işık Üniversitesi mezuniyet töreni kapsamında ayrıca Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik, Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan dereceyle mezun olan öğrencilere mezuniyet kupası; doktora programı ve lisansüstü mezunlara diplomaları takdim edildi.

Coşkuyla izlenen töreninin ardından mezunlar İlhan ŞEŞEN konseriyle bu özel gecenin keyfini çıkardılar. Öğrenciler ve aileleri İlhan Şeşen’in tüm şarkılarına hep birlikte eşlik ederek geceye renk kattılar.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.