banner

İkizler üniversiteyi dereceyle bitirdi




Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören tek yumurta ikizlerinden Kürşat Karaman birincilikle mezun olurken, kardeşi Fatih ise üçüncü olarak diploma aldı.

ikiz kardeslerBülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesinde birlikte öğrenim gören tek yumurta ikizlerinden Kürşat Karaman birincilikle mezun olurken, kardeşi Fatih Karaman ise üçüncü olarak diploma aldı.

BEÜ Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen törende, 50 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, diplomalarını alan öğrencilerinin ülkenin sağlık ordusuna katılacağını söyledi. Bayraktaroğlu, fakülte olarak her zaman insan haklarını gözeten, milli ve manevi değerlere bağlı, ekip ruhuna sahip, araştırmacı, sosyal ilişkileri güçlü ve yüksek donanımlı bireyler olarak öğrencilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Konuşmanın ardından dereceye giren öğrenciler, isimleri okunarak diploma, plaket ve ödüllerinin verilmesi için oluşturulan platforma davet edildi. Tek yumurta ikizlerinden okul birincisi Kürşat Karaman, üçüncü olan kardeşi Fatih Karaman ve ikincilikle mezun olan Ceyda Gündüzoğlu büyük sevinç yaşadı.

Fakülte birincisi Kürşat Karaman’a diplomasını vermek için platforma çıkan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ikizleri karıştırdı. Akdemir'in, Kürşat Karaman'ın diplomasını kardeşi Fatih Karaman'a vermek üzereyken görevliler tarafından uyarılması ilginç görüntüler oluşturdu.

Diplomasını alan Kürşat Karaman’ın mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından öğrenciler hekimlik yemini etti. Bazı öğrencilerin "Sağlıkta Şiddete Hayır" yazılı pankart açtığı tören, keplerin atılmasıyla sona erdi.

Aramızda rekabet yok

Kürşat Karaman (24), törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fakülteye başladıkları günlerde arkadaşları tarafından ikiziyle sürekli karıştırıldıklarını anlattı.

İkiziyle aralarında rekabet olmadığını vurgulayan Kürşat Karaman, "Lisede de kardeşimin önündeydim ama üniversite sınavında beni bir puanla geçmişti. Aramızda geride kalma ya da önde olma gibi bir durum olmadı. Aksine bu durum bizi daha da geliştiriyor. Bilmediğimiz şeyleri iyi öğrenmemizi sağlıyor. Hekimlik hayatımızda aynı branşı şu an için düşünmüyoruz ama aynı hastane ya da aynı eğitim kurumunda çalışmak hedeflerimiz arasında" diye konuştu.

Fatih Karaman da kardeşiyle her zaman birbirlerine destek olduklarını, okuldan dereceyle mezun olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Kürşat ve Fatih'in emekli astsubay babaları Yunus Karaman ise tarif edilemeyecek bir mutluluk içerisinde olduğunu ve çocuklarıyla gurur duyduğunu kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.