banner

Üniversiteliler hangi programları izliyor?




Üniversite Medya Birliği tarafından üniversite öğrencileri arasında yapılan araştırmada, öğrencilerin ekran tercihlerinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

üniversite televizyon programlarıÜniversite Medya Birliği tarafından üniversite öğrencileri arasında yapılan araştırmada, öğrencilerin ekran tercihlerinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Üniversite Medya Birliği’nin 60 üniversitede yaptığı araştırmaya 3 bin öğrenci katıldı. Araştırmada, televizyon programları reyting raporları dikkate alınarak 10 farklı kategoride değerlendirildi. İşte üniversitelilerin en çok izlediği televizyon programları…

Ana Haber Kategorisinde Lider Fatih Portakal

“En çok izlediğiniz ana haber bülteni hangisi” sorusuna üniversitelilerin yüzde 41’i Fatih Portakal ile FOX Ana Haber cevabını verdiler https://canadianviagras.net. Yayınlarında sosyal medyayı son derece aktif kullanan başarılı anchorman Fatih Portakal’dan sonra Nazlı Çelik Bilgili ile Star TV Ana Haber ve Cüneyt Özdemir ile Kanal D Ana Haber en çok izlenenler arasında yer aldı.

Beyaz Show Açık Ara

Talk-show programları kategorisinde, üniversiteliler yüzde 45 gibi yüksek bir oranla Beyaz Show dediler. Beyazıt Öztürk’ün 20 yıllık programının ardından en çok izlenenler, Okan Bayülgen’in programı Dada Dandinista ve Mesut Yar’ın sunduğu Burada Laf Çok oldu.

Sporun 1 Numarası Beyaz Futbol 

Yayın dönemi boyunca sosyal medyada fırtınalar estiren Beyaz Futbol, üniversite öğrencilerinin de en çok tercih ettiği spor programı oldu. Beyaz TV’nin fenomen programını, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol ve TRT’nin Stadyum programları takip etti.

Üniversiteliler Tartışma Programlarına İlgisiz

Araştırmaya katılanların yüzde 60’ının “tartışma programı izlemiyorum” diye yanıt vermesi üniversitelilerin tartışma programlarına karşı ilgisiz olduğunu ortaya koydu. Tartışma programı izleyen öğrenciler ise tercihlerini Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’den ve Habertürk’te yayınlanan Türkiye’nin Nabzı’ndan yana kullandı.

Müge Anlı Sürprizi

Magazin programları kategorisinde izlemiyorum diyenlerin oranı yüzde 68’i bulurken, izleyenlerin en çok tercih ettiği program Show TV’de yayınlanan Elif Özkul ile Cumartesi Sürprizi oldu. Öte yandan araştırmaya katılanların yüzde 77’si “gündüz kuşağı programı izlemiyorum” diye yanıt verirken ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert, Esra Erol’u da geride bırakarak üniversitelilerin en çok izlediği gündüz kuşağı programı oldu.

Üniversiteliler tarafından en çok izlenen dizi Medcezir, en çok izlenen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster olurken, moda programları kategorisinde lider TV8’de yayınlanan İşte Benim Stilim, komedi programları kategorisinin birincisi ise Güldür Güldür oldu.

Üniversite Medya Birliği’nin TV araştırmasına destek olan üniversite kulüpleri:

Atatürk Üniversitesi İletişim Kulübü, Balıkesir Üniversitesi Medya ve İletişim Kulübü, Beykent Üniversitesi Mikrofon Kulübü, Beykent Üniversitesi Gazetecilik Kulübü, Bilkent Üniversitesi Gazete Bilkent, Cumhuriyet Üniversitesi Genç Kariyer Kulübü, Ege Üniversitesi İletişim ve Sosyal Medya Topluluğu, Ege Üniversitesi Genç Ege Topluluğu, Hitit Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, İstanbul Üniversitesi Yeni Nesil İletişim Kulübü, İstanbul Üniversitesi Kültür Kulübü, İstanbul Arel Üniversitesi PR 2.0 Kulübü, İstanbul Aydın Üniversitesi Reklamcılık Kulübü, İstanbul Gelişim Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Kulübü, İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir FM, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Kulübü, Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğu, Kocaeli Üniversitesi İletişim Kulübü, Namık Kemal Üniversitesi İnovatif Medya Topluluğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gençlik Kulübü, Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Kulübü ve Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kulübü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.