banner

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesinin uluslararası başarısı




Melsa Ararat Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı Yönetim Kurulu’nun ilk ve tek akademisyen üyesi oldu. Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat, görev süresince kurumun akademik dünyayla olan diyaloğunu daha da geliştirmeye ve kadının güçlendirilmesi ve iklim değişikliği risklerinin yatırımcıların radarında biraz daha öne çıkmasına gayret edeceğini belirtti.

melsa araratSabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat, 26 trilyon $ varlığı yöneten  varlık yöneticilerini ve yatırımcılarını bir araya getiren Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı – ICGN (International Corporate Governance Network) yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Yayınladığı ilkeler, rehberler ve beyanlarla özellikle ABD ve İngiltere’de yatırım sektörünü ve finansal piyasaları etkileyen ICGN’in yönetim kurulunda yer alan ilk ve tek akademisyen Melsa Ararat oldu.

Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi ve Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat, 3 Haziran 2015 tarihinde Londra’da düzenlenen genel kurul toplantısında Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı - ICGN (International Corporate Governance Network) Yönetim Kurulu’na seçildi. Melsa Ararat, ICGN’in guvernörü olarak seçilen ilk ve tek akademisyen oldu. Böylece uluslararası yönetim kurullarında yer alan Türkiye kökenli kadınlara bir yenisi eklendi.

Melsa Ararat’ı, Aberdeen Asset Management, Deloitte ve Harvard Law School, HHL, Brezilya Kurumsal Yönetim derneği gibi önemli kurumlardan üyeler aday olarak gösterdi. Adaylığı kurumun kurucularından ve Kurumsal Yönetim reform hareketinin öncülerinden Ira Millstein tarafından da desteklenen Melsa Ararat, genel kurulun yüzde 90 oranında onayını alarak üyeliğe seçildi.

ICGN’in Ödül Komitesi ve İş Etiği Komitesi’nin de üyesi olan Melsa Ararat “Sabancı Üniversitesi’nin adının bu vesileyle tekrar uluslararası önemli bir platformda görünür olmasından mutlu oldum. Yönetim Kurulu’nda görev yaptığım sürece kurumun akademik dünyayla olan diyaloğunu daha da geliştirmeye ve kadının güçlendirilmesi ve iklim değişikliği risklerinin yatırımcıların radarında biraz daha öne çıkmasına gayret edeceğim” dedi. ICGN’in bu yılki konferansında insan hakları, yönetişim ve şirket modellerinde çeşitlilik ve entegre raporlama konularının öne çıktığına dikkate çeken Ararat, genel kurulun ardından toplanan yıllık konferansta küresel finans sektörünün önemli bir değişim süreci içinde olduğunun açıkça gözlemlendiğini belirtti.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin “Fakültemizin uluslararası platformlarda mevcut başarılarına eklenen bu başarı için Melsa Ararat’ı tüm içtenliğimle kutluyorum. Özellikle gelecek nesillerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmeleri için bugün büyük bir çaba sarfetmemiz gerektiğine inandığım iklim değişikliği, kadının güçlendirilmesi gibi konularda yoğun bir çaba sarfetmemiz gereken bu günlerde Melsa Ararat’ın Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı Yönetim Kurulu’nun ilk ve tek akademisyen üyesi olmasının gururunu yaşıyorum” dedi.

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği Başkanı Özge Bulut Maraşlı "Kurumsal Yönetim, yatırımcılar ile ilişkileri güçlendiren, sermaye piyasalarında derinlik oluşması için gerek koşul. Dr. Melsa Ararat, ülkemizde kurumsal yönetimin geliştirilmesi adına başta  üniversiteler, düzenleyici kuruluşlar ve reel sektör temsilcileri olmak üzere yerli ve yabancı paydaşları biraraya getirmiş; yaptığı çalışmalar ile kalıcı çözümler üretmiştir ve ihtiyaçlar doğrultusunda üretmeye devam etmektedir. Bu kapsamda son yıllarda da Bağımsız Kadın Direktörler projesini hayata geçiren Dr. Ararat'ın Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı Yönetim Kurulu'nun ilk ve tek akademisyen üyesi, ayrıca ülkemizden uluslararası platformlarda yer alan Bağımsız Kadın Direktörlerden biri olmasını mutlulukla karşılıyor; kendisini içtenlikle tebrik ediyoruz” dedi.

Egon Zehnder International İstanbul Ofisi Yönetici Ortağı Murat Yeşildere "Melsa Ararat'ın Uluslararası Kurumsal Yönetim Ağı Yönetim Kurulu'na ilk ve tek akademisyen üye olarak atanması gurur verici. Diğer yandan bir Türk kadın yöneticinin uluslararası yönetim kademesinde aldığı bu önemli rol, bizim gibi yönetim kademesinde cinsiyet eşitliği için mücadele edenler için özellikle ilham verici. Kanımca bu atamanın diğer önemli boyutu ICGN'in Yönetim Kurullarında çeşitliliği güçlendirme yönünde attığı adım. Melsa Ararat'ın, sadece bir akademisyen olarak değil, iş dünyası ile akademi arasında köprü görevi yapan bir sivil toplum gönüllüsü olarak ve bir Dünya vatandaşı olarak, ICGN'in Yönetim Kurulu mozaiğine farklı renkler katacağına eminim" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.