banner

Anadolu Bursiyerleri Programı Altın Ödülü aldı




Başarılı oldukları halde ekonomik nedenlerle yükseköğrenim fırsatı bulamayan gençlere tam bursla uluslararası standartta eğitim vermeyi amaçlayan Koç Üniversitesi’nin Anadolu Bursiyerleri Programı, dünyanın en saygın eğitim birliklerinden biri olan The Council for Advancement and Support of Education (CASE) tarafından Altın Ödül’e layık görüldü.

anadolu bursiyerleriBaşarılı oldukları halde ekonomik nedenlerle yükseköğrenim fırsatı bulamayan gençlere tam bursla uluslararası standartta eğitim vermeyi amaçlayan Koç Üniversitesi’nin Anadolu Bursiyerleri Programı, dünyanın en saygın eğitim birliklerinden biri olan The Council for Advancement and Support of Education (CASE) tarafından Altın Ödül’e layık görüldü.

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, 80 ülkeden 3.200 üniversite ve yüksekokulun yürüttüğü proje arasından Anadolu Bursiyerleri Programı’nın “Kaynak Geliştirme Alanında Gelişmekte Olan Programlar” kategorisinde ödüle hak kazanmasından büyük gurur duyduklarını belirtti. Prof. Dr. İnan, “Ödülün, bizimle birlikte projemize inanan ve katkı sağlayan 100’ü aşkın hayırsever kişi ve kuruluşun yanı sıra bu programla eğitim gören 175 öğrencimize ait olduğunu düşünüyorum. Koç Üniversitesi olarak, Anadolu’nun dört bir yanında pek çok parlak gencin iyi bir eğitim almak için kendilerine fırsat verilmesini beklediğini biliyoruz. Bu ödül, bu fırsatı yaratmak için çalışmalarımızı artırmamızın en güçlü teşviki oldu” dedi.

Koç Üniversitesi’nin 2011 yılında uygulamaya koyduğu “Anadolu Bursiyerleri Programı” uluslararası bir ödüle layık görüldü. Eğitim geliştirme ve destekleme kuruluşu olarak uluslararası alanda saygın bir yere sahip olan CASE (The Council for Advancement and Support of Education) tarafından verilen “2015 Circle Of Excellence” ödülleri sahiplerini buldu. CASE, Circle Of Excellence ödül programı kapsamında bu yıl, 80 ülkeden 100 kategoride 720 akademik kuruluşun yürüttüğü 3.200 projeyi inceledi.

Uzun ve titiz çalışmalar sonucunda, Koç Üniversitesi’nin 2011 yılında uygulamaya koyduğu, Lisansüstü Yerleştirme Sınavı’nda başarılı olduğu halde ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle yükseköğrenim fırsatı bulamayan gençlerin uluslararası standartlarda eğitim almasını hedefleyen Anadolu Bursiyerleri Programı, “Kaynak Geliştirme Alanında Gelişmekte Olan Programlar” kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı, bugüne kadar 100’ü aşkın bağışçıdan sağladığı 20 milyon dolarlık fonla Türkiye’nin 61 ilinde, ekonomik imkânı bulunmayan 175 öğrencinin eğitimini desteklemesi nedeniyle Altın Ödül’e hak kazandı.

İş dünyasının da büyük destek verdiği proje, öğrencilerin de ilgi odağı haline geldi. Anadolu Bursiyerleri Programı’na başvuru sayısı 2015 yılında 2000’i aştı. Proje öğrencilerin dışında kişi ve kuruluşlardan da büyük destek görmeye başladı. 2011 yılında altı bağışçıyla 14 öğrenciye destek vererek yola çıkan Anadolu Bursiyerleri Programı, beş yıl içinde 100’ün üstünde bağışçının desteğini aldı.

Prof. Dr. Umran İnan: Başarılı öğrencileri üstün eğitim olanaklarıyla buluşturuyoruz

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, dünya genelinde akademik kuruluşlar tarafından yürütülen 3.200 proje arasında, Kaynak Geliştirme ve Gelişmekte Olan Programlar kategorisinde “Anadolu Bursiyerleri Programı’nın” ödüle layık görülmesinden büyük gurur duyduklarını belirtti.

Prof. Dr. İnan konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Bir mükemmeliyet merkezi olmayı hedefleyen Koç Üniversitesi olarak, dünyanın eğitim alanında en saygın ve prestijli kurumlarından biri olan CASE tarafından “Circle of Excellence” programında Altın Ödül’e layık görülmek, bizim için büyük bir gurur ve mutluluk. Bununla birlikte, ödülün, bizimle birlikte projemize inanan ve katkı sağlayan 100’ü aşkın hayırsever kişi ve kuruluşun yanı sıra bu kapsamda eğitim gören 175 öğrencimize ait olduğunu söylemek isterim. Koç Üniversitesi olarak, Anadolu’nun dört bir yanında pek çok parlak gencin iyi bir eğitim almak için kendilerine fırsat verilmesini beklediğini biliyoruz. Bu ödül, bu fırsatı yaratmak için çalışmalarımızı artırmanın en önemli teşviki olacaktır.”

Anadolu Bursiyerleri Programı hakkında da bilgi veren Prof Dr. İnan, programla, Türkiye’deki başarılı gençleri üstün eğitim imkânlarıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. İnan, “Anadolu Bursiyerleri’yle, dünyanın lider üniversitelerinin yaptığı gibi biz de ülkemizdeki başarılı öğrencileri üstün eğitim imkânlarıyla buluşturuyoruz. Bu olanaklarla; onları geleceğe şekil veren, topluma ve insanlığa yarar sağlayacak bireyler olarak yetiştirmek için çalışıyoruz. Bunu da ülkemizin en parlak dimağlarını, vizyonumuzu paylaşan bağışçılarla buluşturarak; onlara eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak gerçekleştiriyoruz. Beş yılda 100’ü aşkın bağışçıya, 1.200’den fazla öğrenci başvurusuna ulaşan program sayesinde öğrencilerimizin hayatlarına kazandırdığımız eğitim ve gelişim fırsatlarını görerek mutlu oluyor, onlarla iftihar ediyoruz. Halen, Koç Üniversitesi’nde Türkiye’nin tüm bölgelerinden, Batman, Kırşehir, Diyarbakır, Van, Amasya, Osmaniye, Giresun, Niğde, Siirt, Bitlis, Malatya ve daha pek çok ilden gelen Anadolu Bursiyeri öğrencisi geleceği şekillendirecek bireyler olmak üzere eğitim görüyor.”

175 parlak genç Anadolu Bursiyerleri Programı’yla hayata atılıyor

Anadolu Bursiyerleri programına yurtdışından da kaynak geliştirme çalışmalarının hızlandırıldığı bir dönemde, projenin uluslararası alanda takdir görmesinden büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Zeynep Başak Çivi ise programdan yararlanmak isteyen gençlerin başvurularının titiz bir incelemeden geçirildiğini belirtti. Zeynep Başak Çivi süreçle ilgili şu bilgiyi aktardı: “İhtiyaç sahibi başarılı öğrencileri bulmak için her yıl son derece titiz bir değerlendirme süreci uyguluyoruz. Koç Üniversitesi yöneticileri ve Anadolu Bursiyerleri ekibi başvuruları, ayrıntılı, istatistiki verilere ve resmi belgelere dayalı bir değerlendirme sürecine tabii tutuyor. Öğrencilerin üniversite giriş sınavlarında elde ettikleri başarının yanı sıra; sosyal aktiviteleri, akademik başarıları, ailelerinin maddi düzeyleri, öğretmenlerinden aldıkları referanslar ve üniversite tarafından belirlenen konular hakkında yazdığı kompozisyonlar dikkate alınıyor. Öğrenciler, bu incelemelerden sonra seçiliyor. Bu yöntemle, sınava dayalı yerleştirme ve burs dağıtma sistemine de çok yönlü bir alternatif sunduğumuza inanıyoruz. Her yıl artan sayıda öğrenciyi programa dâhil etmekten mutluluk duyuyoruz. 2011 yılında 14 öğrenciye destek vererek başlattığımız programımızdan yararlanan bursiyerlerimizin sayısı, 2014 yılına geldiğimizde 175’e ulaşırken, bu yıl 200’ü aşacak. Bursiyerlerimizi seçerken gösterdiğimiz hassasiyeti, destekçi kişi ve kurumları belirlerken de gösteriyoruz. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ile Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme ekibi, Anadolu’nun başarılı öğrencilerine destek vermek isteyen kişi ve kurumlarla birebir görüşmeler yapıyor. Programı tanıtarak, hedefleri anlatıyor ve eğitim konusunda duyarlı destekçiler kazanmaya devam ediyor.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.