banner

İkinci Bahar’larında Boğaziçi ve Harvard diploması aldılar




Katılımcılarına hem Boğaziçi hem de Harvard Üniversitesi sertifikası alma imkânı sunan ‘İkinci Bahar Akademi’, 2014-2015 mezunlarını verdi. Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Harvard Üniversitesi işbirliğiyle ikinci yılını dolduran İkinci Bahar programın yeni dönemi ise Ekim 2015’te başlayacak.

ikinci akademi mezunKatılımcılarını yeniden üniversiteye davet eden ve yaşam boyu eğitim fırsatını Boğaziçi Üniversitesi’nin eğitmen kadrosuyla kampüs ortamında sunan İkinci Bahar Akademi’nin 2014 -2015 dönemi mezunları, mezuniyet sevincini çocukları ve torunlarından oluşan “veli” grubuyla paylaştı.

Farklı mesleklerden gelen, kariyer sahibi olmuş ancak kendisini yenilemekten vazgeçmeyen toplam 57 mezuna diplomalarını veren İkinci Bahar Akademi’nin mezuniyet töreninde aralarında 80’ine yaklaşan  emekli öğretmen Nuran Memişoğlu gibi öğrenme tutkusu her daim taze “gençler” de yer aldı. Katılımcılar, diploma mutluluğunu aileleri ve program yöneticileriyle kutlarken yıllar sonra tekrar keplerini havaya attılar.

BÜYEM Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Taner Bilgiç, BÜYEM Müdürü Tamer Atabarut, programın akademik koordinatörü Prof. Dr. Meltem Özturan ve İkinci Bahar Akademi Yöneticisi Burcu Ertürk Kılıç’ın katıldığı mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Taner Bilgiç, İkinci Bahar’ın Boğaziçi Üniversitesi’nin değer verdiği programlardan biri olduğunu vurguladı. Bilgiç; “İkinci Bahar Akademi, yaşam boyu eğitimin içeriğiyle hem katılımcılara hem de üniversiteye yönelik önemli kazanımlar sağlayan bir program” dedi.

Yeni dönem ekimde başlayacak

İkinci Bahar Akademi’de 2015-2016 dönemi ise, “Türkiye ve Dünyaya Genel Bakış”, “Sosyal Bilimler” ve “Güzel Sanatlar ve Edebiyat” programlarıyla Ekim 2015 tarihinde başlayacak. Derslerin Türkçe yapıldığı program dört ayrı modülden oluşuyor. Her modül için ayrı olarak kayıt alınıyor ve her bir modül haftada üçer saat olacak şekilde sekiz hafta boyunca devam ediyor. Program kapsamında ayrıca her yıl bir hafta süreyle Harvard Üniversitesi’ndeki Harvard Institute for Learning in Retirement ziyaret ediliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.