banner

Sabancı Üniversitesi TÜBİTAK teknogirişim desteğinin uygulayıcısı oldu




Üniversite, ideEge TGB ve Adana ÜSAM ile kurduğu BiGG-SEA Projesi'yle, TÜBİTAK'ın teknogirişim sermayesi desteğinin uygulayıcısı olma hakkını kazandı.

kutlu kazancıSabancı Üniversitesi, Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ideEge TGB) ve Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (Adana ÜSAM) ile kurduğu BiGG-SEA Projesi'yle, TÜBİTAK'ın "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı"nın uygulayıcı kuruluşlarından biri olma hakkını elde etti.

Sabancı Üniversitesi Karaköy Minerva Palas'ta konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan üniversitenin Girişimcilik Kurulu Direktörü Kutlu Kazancı, projenin detaylarını katılımcılarla paylaştı.

Kazancı, TÜBİTAK'ın "gelecek 3 yıl boyunca teknoloji ve inavosyon konularındaki başvuruların toplanması, değerlendirilip seçilmesi, eğitim, mentorlük ve ön kuluçka hizmetlerinin verilmesi, panellerle TÜBİTAK'a hibe için başvurabilecek projelerin belirlenmesi" görevlerini uygulayıcılara devretmek için bir çağrı açtığını söyledi.

BiGG-SEA Projesi ile açılan çağrıya başvurduklarını ve uygulayıcı olma hakkı kazandıklarını dile getiren Kazancı, proje kapsamında Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde 25 ili kapsayan bir alanda, girişimci adaylarına iş fikri oluşturmada, iş planı hazırlamada ve "Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı"na başvuru yapılması konusunda yardımcı olunacağını vurguladı.

Kazancı, "3 yılda 2 binden fazla girişimciye ulaşmayı, bin 200'den fazla girişimciye eğitim vermeyi, 300'den fazla iş planı başvurusuna destek olmayı" hedeflediklerinin altını çizdi.

Hibe miktarı 150 bin liraya yükseltildi

BiGG-SEA Projesi'nin açılımının "Bireysel Genç Girişimci Sabancı Ege Adana Projesi" olduğunu anımsatan Kazancı, TÜBİTAK'ın uygulayıcıların yönlendirdiği ve beğendiği iş planlarına verdiği 100 bin liralık hibeyi 150 bine yükselttiğini kaydetti. Kazancı, şunları söyledi:

"TÜBİTAK, başvuruları toplama, eğitme ve daha sonra kendisine gönderme yetkisini kuruluşlara devretti. Biz de TÜBİTAK'ın uygulayıcı olarak seçtiği 18 kuruluştan biriyiz. Yani bu hibeyi almak için ilk olarak bize başvurulması gerekiyor. Geçtiğimiz 3 yılda TÜBİTAK 1512 programı altında 3 bin 200'den fazla girişimciden başvuru alıp, bin 100'den fazlasına eğitim verip, iş planı hazırlatıp 350 girişimciye 100 bin lira hibe vermişti. Bu hibeyi almak için başvuranlar, lisans mezunu olmak zorunda. Doktora bitirenler için yaş sınırı yok ama diğer başvuracak kişiler için 45 yaş sınırı var."

Kazancı, hibe almak isteyen girişimcilerin "www.biggsea.com" adresinden bilgi alıp başvuru yapabileceğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte, projeye destek veren kurumların temsilcileri de kendilerini tanıttı.

BiGG-SEA Projesi

Teknogirişim Sermaye Desteği Programı'nın Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri öncelikli olmak üzere başvurularını toplayacak BiGG-SEA Projesi, girişimcilere iş modelleme, mentorlük ve ön kuluçka hizmetleri sağlayan ve iş fikrinden iş planına giden süreçte girişimciye destek olacak.

TÜBİTAK 1512 Programı için resmi uygulayıcı olan proje, Sabancı İnovent, ideEGE-TGB ve Adana ÜSAM tarafından yürütülecek.

Programın birinci aşama başvurularını toplamak üzere TÜBİTAK tarafından seçilmiş resmi bir uygulayıcı olan BiGG-SEA, "yenilik odaklı teknolojik fikir sahibi girişimcileri, yalın girişim ve pazar geliştirme metodolojilerine dayalı farklı mekanizmalarla desteklemek, iş fikrinin teknik ve pazar doğrulaması gerçekleştikten sonra hazırlanacak bir iş planı ile girişimcinin ticarileşme yolculuğu boyunca ona eşlik etmek" üzere kurgulandı.

Çalışmada girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri amacıyla fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetleri "ücretsiz" desteklenecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.