banner

Öğrencilere yurtta kalma önerisi




Öğrencilerin yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamalarını istediklerini söyleyen Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “O yüzden uygun yurtlarda kalsınlar" dedi.

sakarya rektörüSakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, öğrencilerin tek kişilik apart dairelerde kalmasını istemediklerini belirterek, "Toplu yerlerde, başka öğrenci gruplarıyla kalarak hem kültürel hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamalarını istiyoruz. O yüzden uygun yurtlarda kalsınlar" dedi.

Elmas, üniversite öğrencilerinin toplu kalınan mekanları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

"Öğrencilerimizin kesinlikle kamuda gündeme gelen tek kişilik apart dairelerde kalmasını, oraları tercih etmesini istemiyoruz" diyen Elmas, "Bu, akademik bir bakış açısı. Başka birimler, öğrenciler ve bölümlerle kaynaşsınlar, bir arada olsunlar. Buralardan etkilenip kendilerinin gelişmesine yurt ortamının katkıları var. Gelişmiş ülkelerde artık öğrencilere 1-2 sene yurtta kalma mecburiyeti getiriyorlar" ifadesini kullandı.

Öğrencilerimizin hem kültürel hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamalarını istiyoruz

Prof. Dr. Elmas, bireysel olarak kalınan mekanlarda öğrencilerin kendini geliştiremeyeceğini düşündüklerini, bu konuda tavırlarının çok net olduğunu dile getirerek, "Bu konuda kamu araştırmaları da yaptık. Öğrencilerimizin toplu yerlerde, başka öğrenci gruplarıyla kalarak hem kültürel hem de yetişme anlamında kendilerine katkı sağlamalarını istiyoruz. O yüzden uygun yurtlarda kalsınlar" şeklinde konuştu.

Tek kişilik apartların gençliğin yetişmesini olumsuz etkilediğini savunan Muzaffer Elmas, en azından buralarda toplanma yeri, kütüphane, çalışma ortamı, yemekhane ve kafe gibi ortak mekanların yapılması gerektiğine işaret etti.

Elmas, bu konuda velilere birer mektup yazmayı düşündüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu önemli bir husus çünkü artık her şey bir yerde olup bitmiyor. Bu, toplu bir atmosfer, bu atmosferi yaratmak zorundayız ki öğrencilerimiz hem eğitim öğretim olarak dünyaya açık kendine güvenli, değişime açık bireyler olsun hem de kendi değerlerini kazanan birey olarak yetişsin, bu da bizim misyonumuz. Yani öğrenciler, değerlerimize bağlı olarak yetişerek bizim atmosferimize uygun bireyler olsun, omurgası sağlam olsun, kendine güvensin."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.