banner

Sağlık önlisans mezunları lisans tamamlayacak




Sağlık önlisans alanlarından 19 Kasım 2014'e kadar mezun olan adaylar için lisans tamamlama programları açılacak. Başvurular, 3 Ağustos'ta başlayacak.

yok

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK),  sağlık önlisans alanlarından 19 Kasım 2014'e kadar mezun olan adaylar içinlisans tamamlama programları açılacağını duyurdu.

YÖK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 19/11/2014 Tarih ve 6569 Sayılı Kanun'un Geçici Madde 69'u uyarınca 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına başvurular, "e-Devlet" şifresiyle 3-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında "https://yoksis.yok.gov.tr/BTS" internet adresinden alınacak.

Başvuru sırasında adaylardan ön lisans diplomasında yer alan üniversite, meslek yüksekokulu, program adı ile diploma notunun sisteme girilmesi istenecek. Başvuru yapmayan adaylar ise 2015-2016 eğitim öğretim yılı için tercih ve yerleştirme işlemlerinden yararlanamayacak.

Takip eden yıllarda da devam edecek

Tercihlerin de 24-28 Ağustos tarihleri arasında aynı internet adresinden alınacağının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tercih işlemleri sırasında ön lisans alanlarına göre hangi alanlarda lisans tamamlama programları açılacağı, programların yer alacağı üniversiteler ile kontenjanları ve yerleştirmeye ilişkin esaslar yayımlanacaktır. Yerleştirme işlemleri 3 Eylül 2015'e kadar yapılacak ve sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/BTS internet adresinden duyurulacak olup adaylara ayrıca posta yolu ile gönderilmeyecektir. Lisans tamamlama programlarına yerleşen adayların kayıt işlemleri 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacaktır. İlan edilen kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayan adaylar yerleştirme işleminden doğan haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve kayıtları yapılmayacaktır."

Açıklamada, mezun olanların sayısı, üniversitelerin kapasiteleri ve eğitim-öğretimin niteliğinden taviz verilmemesi gibi temel ilkeler dikkate alındığında bütün başvuruların  karşılanamayacağı hususu göz önünde bulundurularak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yerleştirilemeyen adaylar için takip eden yıllarda lisans tamamlama programlarının açılmaya devam edileceği de kaydedildi.

Lisans tamamlama programlarına başvuru yapabilecek ön lisans programları şöyle:

Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikleri, Adli Tıp, Adli Tıp Teknikerliği, Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım, Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Teknikerliği, Anestezi, Anestezi Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Çevre, Çevre Sağlığı, Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi, Diş Teknik Sekreterliği, Diyaliz, Ebelik, Eczane Hizmetleri, Eczane Teknikerliği, Elektronörofizyoloji, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizik Tedavi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi, Hastane Yönetimi ve Organizasyon, Hemşirelik, Hidroterapi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Nükleer Tıp Teknikleri, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Otopsi Yardımcılığı, Paramedik, Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon, Perfüzyon Teknikleri, Podoloji, Protez ve Ortez, Radyoloji, Radyoterapi,  Sağlık Kurumları İşletmeciliği, SağlıkYönetimi, Sağlık Memurluğu, Sağlık Teknikerliği, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Veteriner Sağlık Teknikerliği, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Bakım Hizmetleri, Yaşlı Hizmetleri Bakımı.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.