banner

Üniversitelere e-kayıt’ta rekor




Yaklaşık 150 bin öğrenci, e-Kayıt sistemi üzerinden üniversitelere kayıt yaptırdı.

e-kayıtTürksat'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 28 Temmuz'da başlayıp 5 Ağustos Çarşamba günü sona erecek e-Kayıt uygulamasıyla e-Devlet Kapısı kullanımı rekor sayıya ulaştı.

Yükseköğretim programına yerleşen üniversite öğrencileri, söz konusu uygulama aracılığıyla kazandıkları üniversitelere gitmeksizin, www.türkiye.gov.tr üzerinden resmi kayıt yaptırabiliyor.

Öğrenciler, kamu kurumlarından almaları gereken belgeleri toplamaları ve yükseköğretim programlarına yerleştikleri üniversitelerin bulunduğu şehirlere giderek başvuru yapmalarına gerek kalmadan bu sistemle kayıt yaptırabiliyor.

e-Kayıt hizmeti bilgisayar ya da mobil telefon üzerinden anında kayıt yaptırabilme imkanı sağlıyor. 

Yüz altı farklı devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan toplam 514 bin 213 öğrenci adayı, e-Kayıt hizmetinden yararlanabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.