banner

Çobanlıktan atletizm milli takımına




Batman'da çobanlık yaparken keşfedilen Gülistan Bekmez, Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda madalya hedefliyor. Şimdiye kadar 99 yarışmada 99 derece yaptığını söyleyen Bekmez, “Yüzüncü derecemi de Londra'da dünya şampiyonu olarak almak istiyorum" dedi.

çobanlıktan atletizmeBatman'da çobanlık yaparken keşfedilen ve daha sonra atletizm milli takımına seçilen Gülistan Bekmez, Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda madalya kazanmak istiyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 16-19 Eylül'de gerçekleştirilecek Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'na hazırlanan Gülistan Bekmez, madalya için günde 8 saat antrenman yapıyor.

Ulusal ve yerel yarışmalarda bugüne kadar katıldığı 99 yarışmanın hepsinde derece elde eden Gülistan, milli takımda aldığı bursla ailesine destek vereceğini söyledi.

Batman Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu'ndaki beden eğitimi öğretmenliği bölümünde öğrenim gören Gülistan, "Şimdiye kadar 99 yarışmada 99 derece yaptım. Yüzüncü derecemi de Londra'da dünya şampiyonu olarak almak istiyorum" diye konuştu.

Portekiz'de 4 Temmuz'da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda ilk 10'a giren ve milli takım seçmelerinde başarılı performansıyla dikkati çeken Gülistan, atletizme 8 yıldır ilgi duyduğunu anlattı.

Batman Petrolspor Kulübü Basın Sözcüsü Kudbettin Barlak da Gülistan ile gurur duyduklarını belirterek, "Batman'ın, Diyarbakır'ın kenar semtlerinde çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren kardeşlerimize imkan verildiği zaman neler yapabileceklerini görüyoruz" ifadesini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.