banner

Yeni fakülte ve enstitüler kurulacak




Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokulların kurulması ile bazı yüksekokulların kapatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yer aldı.

üniversiteBazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokulların kurulması ile bazı yüksekokulların kapatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'e yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 20 Ağustos'ta alınan karara göre  Artvin Çoruh, Bayburt, Çukurova, Eskişehir Osmangazi, Fırat, İnönü, Kafkas ve Pamukkale üniversitelerine bağlı 8 Sağlık Bilimleri Fakültesi; Çanakkale Onsekiz Mart, Giresun, Harran, İstanbul Medeniyet, Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Mersin üniversitelerine bağlı 6 Diş Hekimliği Fakültesi kurulacak.

Ayrıca Aksaray ve Uşak üniversitelerine bağlı 2 Tıp Fakültesi; Mersin, Yıldırım Beyazıt üniversitelerinin bünyesinde 2 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi; Gaziosmanpaşa, Namık Kemal ve Necmettin Erbakan üniversitelerine bağlı 3 Hukuk Fakültesi; Artvin Çoruh ve Mardin Artuklu üniversitelerine bağlı 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulmasına karar verildi.

Bunun dışında Hitit Üniversitesi'ne bağlı Turizm Fakültesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne bağlı Bucak İşletme Fakültesi, Selçuk Üniversitesi'ne bağlı İslami İlimler Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne bağlı Halk Sağlığı Enstitüsü kurulacak.

Bakanlar Kurulu kararı uyarınca kapatılacak yüksekokulların listesiyse şöyle:

Artvin Çoruh Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Yüksekokulu, Çukurova Üniversitesi'ne bağlı Adana Sağlık Yüksekokulu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne bağlı Eskişehir Sağlık Yüksekokulu, Fırat Üniversitesi'ne bağlı Elazığ Sağlık Yüksekokulu, İnönü Üniversitesi'ne bağlı Malatya Sağlık Yüksekokulu, Kafkas Üniversitesine bağlı Kars Sağlık Yüksekokulu, Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı Denizli Sağlık Yüksekokulu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.