banner

Okan’lı öğrenciler çevreci araç tasarlayacak




Okan Üniversitesi öğrencileri otomotivdeki en son teknolojileri otomotiv sektöründe uzun yıllar deneyim kazanmış akademisyenler ve ilgili sanayi kuruluşları ile bizzat projelerde çalışarak öğrenebilecekler.

okan uni kampusTürkiye'nin ilk sürücüsüz aracı “OKANOM”u geliştiren Okan Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası kuruluşlar ve otomotiv, elektronik ve yazılım sanayi ile yenilikçi projelerde çalışma imkanı sunacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Okan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi önderliğinde, eylül başında İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek “Yenilikçi ve Sürdürülebilir Elektrikli ve Hibrid Araç Teknoloji Geliştirme ve Kümelenme Merkezi (E-HIKE)’’ projesinde elektrikli ve hibrit araçlar ile ilgili önemli bir alt yapı kurulacak ve yeni projeler başlatılacak.

Geleceğin şehir içi elektrikli aracına  yönelik  tasarım ve fikir geliştirme çalışmaları Okan Üniversitesi-Yenilikçi Tasarım Merkezi’nde geliştirilen özgün  ve yenilikçi metotlar ile yürütülecek.

Bu çalışmalar ile Okan Üniversitesi öğrencileri otomotivdeki en son teknolojileri otomotiv sektöründe uzun yıllar deneyim kazanmış akademisyenler ve ilgili sanayi kuruluşları ile bizzat projelerde çalışarak öğrenebilecekler. Yenilikçi fikirlerini hayata geçirebilmek için girişimci şirketler kurabilecekler.

Oluşturulan Yenilikçi ve Sürdürülebilir Elektrikli ve Hibrid Araç Teknoloji Geliştirme ve Kümelenme Merkezi’ne şu ana kadar 40'ın üzerinde firma katılım sağladı. Küme üyeleri ile işbirliği içinde rekabet öncesi proje oluşturma çalışmaları başlatıldı. İlgili Avrupa Birliği projelerine katılım sağlanmaya devam ediliyor.  Merkezle ortak çalışmalar yapmak üzere Almanya’nın Regensburg bölgesindeki bir elektrikli araç kümesi işbirliği protokolü imzalamak üzere Okan Üniversitesi’ni Almanya’ya davet etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.