banner

ÖYP Alan Sınavı başvuruları yarın başlıyor




Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında psikolojik danışmanlık ve rehberlik, felsefe, psikoloji alanlarında yapılacak alan sınavı için başvurular yarın başlıyor.

sınav

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında psikolojik danışmanlık ve rehberlik, felsefe ve psikoloji alanlarında yapılacak alan sınavı için başvurular yarından itibaren 1 Eylül'e kadar alınacak.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, felsefe ve psikoloji alanlarında yapılacak alan sınavına başvurular, yarın saat 17.00'den itibaren e-devlet şifresi kullanılarak alınmaya başlanacak. Başvurular 1 Eylül 2015 saat 18.00'de sona erecek.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, felsefe ve psikoloji alanlarında alan sınavının yapılmasına ilişkin karar, Yürütme Kurulu’nun 19 Ağustos 2015 tarihli toplantısında alınmıştı.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik için 25, felsefe için 25 ve psikoloji için 15 kadro belirlendi. Diğer alanlara ilişkin yapılacak alan sınav tarihleri daha sonra duyurulacak.

Alan sınavına başvuran adaylar arasından, ÖYP puanı en yüksek puandan başlanarak ilan edilen kadro sayısının dört katına kadar aday çağrılacak. Adayların alan sınavına başvurusu için hesaplanacak ÖYP puanının hesaplamasında lisans not ortalamasının yüzde 35’i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanının yüzde 50’si ve varsa yabancı dil sınavının yüzde 15’i dikkate alınacak.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümünden sınava girecek adayların psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü lisans mezunu, felsefe bölümünden sınava girecek olan adayların felsefe bölümü lisans mezunu, psikoloji bölümünden sınava girecek olan adayların ise psikoloji bölümü lisans mezunu olmaları gerekiyor.

Başvuru sonuçları, sadece www.yok.gov.tr adresinden ilan edilecek, ayrıca adaylara posta yoluyla tebliğ edilmeyecek.

Alan sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara’da yapılacak.

Alan sınavına ilişkin duyuruya ulaşmak için tıklayınız
Genel şartlara ulaşmak için tıklayınız

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.