banner

Mühendislik Tamamlama yerleştirme tarihi açıklandı




2015-Mühendislik Tamamlama tercih tarihleri açıklandı. Adaylar, 31 Ağustos’ta başlayan başvuru tercihlerini 4 Eylül’e kadar yapabilecekler.

mühendis2015 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2015-Mühendislik Tamamlama) sonuçlarına göre yapılacak yerleştirme işlemi tercih başvuru tarihleri belli oldu.

Adaylar, tercihlerini 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler.

ÖSYM’nin sitesinde yer alan duyuruya göre; 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılan sınavda, 100 tam puan üzerinden 50 ve daha fazla puan alanlar seçme ve yerleştirme işlemine alınacaklar.

Duyuruda şu açıklamaya yer verildi;

“Hangi teknik öğretmenlik programından mezun olan adayların hangi mühendislik programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki mühendislik programlarından yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, mezun olunan alan bulunarak hangi alanlardaki programların tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.”

Adaylar, tercihlerini yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayınlacak ve adaylara belge gönderilmeyecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.