banner

TÜBİTAK proje yarışmaları sonuçlandı




Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  tarafından düzenlenen üniversite öğrencileri proje yarışmaları sonuçlandı. Yarışmada 24 proje ödül aldı.

tubitak projeTÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 296 projenin katıldığı yarışmada 24 proje ödüle layık görüldü. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 100 projenin de sergilenmesine karar verildi. Yarışmada birincilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500 ve üçüncülere  5 bin lira ödül verildi.

Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi Oditoryum'da yapılan ödül töreninde konuşan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, üç programa da en başından itibaren katılan, gayret gösteren ve sabreden bütün gençleri tebrik etti. Arcaklıoğlu, "Ödül sayısı sınırlı sayıda oluyor ama önemli olan yarışmalara katılmaktır. Ödüllerimiz semboliktir, fakat sizin için yeni bir başlangıçtır" ifadesinde bulundu.

Nobel Kimya Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısını da tebrik eden ve öğrencilere örnek gösteren Arcaklıoğlu, "Kıymetli hocamızı bu başarısı sebebiyle kutluyorum. Aziz Sancar Hocamızın başarısı bizleri gururlandırmıştır. Bu 35 yıllık bir çalışma sonucunda elde edilen bir başarıdır https://apotheke-zag.de/kaufen-kamagra/. Başarı sürekli çalışmaktan ve sabretmekten geçer. Hayatınızın baharında olan siz gençler kendinize güzel bir çalışma programı yapın. Başarı sürekli çalışmaktan geçer. Yorulduğunuz zaman başka bir iş yaparak dinlenin. Umuyorum ki, içinizden bazıları Aziz Sancar gibi başarılı çalışmalara imza atacaksınız" değerlendirmesinde bulundu.

Programa, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Saraç, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Teknoloji ve Yenlik Destek Programları Daire Başkanı Mehmet Aslan katıldılar.

Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda Birincilikleri;

- Genel Kategoride Güneş Perdesi Projesi ile Ahmet Fuat Yalçın,

- Sosyal Girişimcilik Kategorisinde, Ustamdan Projesi ile Gökçe Gülcüler ve Müge Ulusoy,

- Teknoloji Kategorisinde, Gömülü Optik Sensörler ile Kompozit Malzemelerin Yapısal Sağlıklarının Sürekli İncelenmesi Projesi ile Çağatay Yılmaz ve Çağdaş Akalın kazandılar.

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması’nda Birincilikleri,

- Açık Kaynaklı Yazılım Uygulamaları Kategorisinde, Android Cihaz ile Görüntülü Diafon ve Kablosuz Kontrol Sistemi Projesi ile Sinan Divarcı ve Semih Demir,

- Sosyal Yaşam ve Eğlence Uygulamaları Kategorisinde, Sanal Gerçeklik Konsepti İçeren Yapay Zeka Türk Daması Projesi ile Burak Kılıç, Ahmet Emre Alkan ve Sami Engin Yiğiter,

- Akıllı ve Teknolojik Çözümler Kategorisinde, Bütünleşik Uçuş Eğitimi Simülasyonu Projesi ile Emin Berkan Mamak, Caner Topçu ve Musa Çifcibaşı,

- Bilimsel Çözümler Kategorisinde, Genim: Gen-Kanser İlişkilerinin Araştırılması İçin Bir İnformasyon Makinası Tasarımı projesi ile Muhammed Kocabaş ve Umut Şahin kazandılar.

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezleri Yarışması’nda Birinciliği,

- Ürün Geliştirme Kategorisinde, İğneli Varis Tedavilerinde Kullanılmak Üzere Geliştirilmiş, Damar Bulunmasını Kolaylaştıran Portatif Görüntüleme Cihazı Endüstriyel Tasarımı Projesi İle Gülsevi Esra Uzel,

- Süreç Geliştirme Kategorisinde, Atık Meyve Suyu Posalarının Değerlendirilmesi Projesi İle Yaşar İpek kazandılar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.