banner

YÖK ve Rektörlerden Makedonya’ya ziyaret




Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, beraberinde kurul üyeleri ve Türkiye'deki üniversitelerin rektörlerinden oluşan heyet ile Makedonya'nın başkenti Üsküp'e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyareti kapsamında Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile görüşen Saraç, daha sonra Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanlığına ziyarette bulundu. Burada bakan yardımcısı Spiro Ristovski ile görüşen Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay YÖK yönetimi olarak Afrika'da Fransızca konuşan bazı ülkelere ziyarette bulunduklarını, sonuç üretici birtakım anlaşmalar imzaladıklarını anlattı.

Yekta Saraç, Türkiye ve Makedonya arasında yüksek öğretim alanındaki işbirliğinin daha iyi seviyeye çıkarabilmek adına Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı ile görüştüklerini belirterek, yaklaşık 18 yıl önce iki ülke arasında imzalanan mutabakat muhtırası ile ilgili yeniden bir güncelleme yapılması noktasında anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Sonuç alıcı protokoller ve görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Saraç, alınan sonuçların tümünün pratiğe dönüşecek nitelikte olmasına dikkat ettiklerini dile getirdi.

Makedonya ziyareti kapsamında Makedonya Bilimler Akademisi (MANU) Başkanı Prof. Dr. Vlado Kambovski, Devlet Bakanı Furkan Çako ve Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ile de görüşecek olan Saraç ve beraberindeki heyet, daha sonra Makedonya'daki üniversitelerin rektörleri ile bir araya gelerek ülkedeki programını tamamlayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.