banner

İlk 20’de 6 üniversitemiz var




QS’in ‘Yükselen Avrupa ve Merkez Asya 2015-2016’ sıralamasına Türkiye’den 16 üniversite girdi. En başarılı Türk üniversiteleri 11’inci sırada yer alan Bilkent ve Orta Doğu Teknik oldu.

universiteLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS, ‘Yükselen Avrupa ve Merkez Asya En İyi Üniversiteler 2015-2016’ sıralamasını Boğaziçi Üniversitesi’nde açıkladı. Bu yıl ikincisi yapılan listede 150 üniversite yer aldı. Türkiye, sıralamaya 16 üniversiteyi sokmayı başardı.

QS, bu listede, üniversiteleri akademik intiba, öğrenci-fakülte oranı, araştırma etkisi, uluslararası görünüm gibi kriterlere göre sıraladı. Türkiye’den 12 üniversite ilk 100’de yer alırken, en iyi dereceleri 11’inciliğe yerleşen Bilkent ve Orta Doğu Teknik üniversiteleri elde etti. Onları Sabancı Üniversitesi 14, Koç Üniversitesi 15, Boğaziçi ve İstanbul üniversiteleri 17’nci sıra ile takip etti. İstanbul Teknik Üniversitesi 30’uncu, Hacettepe Üniversitesi ise 34’üncü olarak ilk 50’de yer almayı başardı.

İlk iki sıra Rusya’nın

İlk sırada Rusya’dan Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi var. İkinci sıraya da yine Rusya’dan Novosibirsk Devlet Üniversitesi yerleşti. Üçüncü ise Çek Cumhuriyeti’nden Charles Üniversitesi’nin oldu.

Listede temsil bazında sıralamada Rusya en başarılı ülke olurken, Türkiye ikinci, Polonya ve Çek Cumhuriyeti ise üçüncü sırada yer aldı.

Sıralamaya Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Kazakistan, Kırgızistan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere 20 ülkedeki üniversiteler katıldı.

Türk üniversitelerinin sıralamadaki yeri

11-Orta Doğu Teknik Üniversitesi

11-Bilkent Üniversitesi

14-Sabancı Üniversitesi

15-Koç Üniversitesi

17-Boğaziçi Üniversitesi

17-İstanbul Üniversitesi

30-İstanbul Teknik Üniversitesi

34-Hacettepe Üniversitesi

56-Ankara Üniversitesi

73-Ege Üniversitesi,

83-Gazi Üniversitesi

91-Dokuz Eylül Üniversitesi

111-120-Çukurova Üniversitesi

111-120-Atatürk Üniversitesi

131-140-Akdeniz Üniversitesi

131-140 İstanbul Bilgi Üniversitesi

İlk 10 sırada yer alan üniversiteler

1-Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi/Rusya

2-Novosibirsk Devlet Üniversitesi/Rusya

3-Charles Üniversitesi/Çek Cumhuriyeti

4-Tartu Üniversitesi/Estonya

5-St. Petersburg Devlet Üniversitesi/Rusya

6-Varşova Üniversitesi/Polonya

7-Jagiellonian Üniversitesi/Polonya

8-Prag Teknik Üniversitesi/Çek Cumhuriyeti

9-Masaryk Üniversitesi/Çek Cumhuriyeti

10-Moscow Instıtute of Physics and Technology State University/Rusya

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.