banner

YÖK akademisyenlere uzaktan İngilizce eğitimi verecek




Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) hazırlanan "Akademisyenler İçin İngilizce Konuşma Becerisi Geliştirme Projesi" kapsamında, uzaktan eğitim yoluyla ilk etapta yaklaşık 34 bin yardımcı doçente İngilizce eğitimi verilecek.

yokYÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulun uzun zamandır üzerinde çalıştığı "Akademisyenler İçin İngilizce Konuşma Becerisi Geliştirme Projesi" tamamlandı.

Devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan 150 bin akademisyen için başlatılan projeyle, katılımcılara, yurt içi veya dışında herhangi bir kursa gitmeden, sanal sınıflarda interaktif, ücretsiz İngilizce eğitimi verilerek, konuşma pratiği kazandırılması amaçlanıyor.

Fulbright programı kapsamında, her yıl yurt dışından Türkiye'ye gelen 30 yabancı dil eğitimcisi projede görev alacak.

3 üniversitede eğitimlere başlanılacak

İlk etapta uzaktan eğitim stüdyoları bulunan Yıldırım Beyazıt, Sakarya ve Karabük üniversiteleri aracılığıyla eğitimlere başlanılacak. İngilizce gramer derslerinin ardından, bu stüdyolarda interaktif ve soru-cevap şeklinde eğitimler verilecek.

2015-2016 güz dönemi için 2 Kasım’da başlayacak ve 7 hafta sürecek dersler, hafta içi her gün 09.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Akademisyenler, Yükseköğretim Bilgi Sistemi üzerinden başvuru ve rezervasyonlarını yaptıktan sonra derslere katılabilecek. Sisteme giriş yapan akademisyenlere, eğitimleri hatırlatıcı e-posta gönderilecek. Bu sayede akademisyenlerin dersleri takip etmesi sağlanacak.

Uzmanlar tarafından belirlenen konular, dönem boyunca tekrar edilecek. Dolayısıyla akademisyenler katılmak istedikleri etkinlik için kendilerine uygun tarih ve saatte rezervasyon imkanı bulabilecek.

Her kullanıcıya belirli bir kredi tanımlanacak ve katıldıkları etkinlik, bundan düşülecek. Böylece akademisyenlere eşit eğitim süresi uygulanacak.

Sistem, ilk etapta yaklaşık 34 bin yardımcı doçenti kapsayacak. Sistemin başarılı olması halinde bütün doçent ve profesörlerin sistemden yararlanabilmesi sağlanacak.

Projeyle yardımcı doçentlerin, doçent olma şartları arasında yer alan "yabancı dil bilme" kriterini rahatlıkla karşılayabilmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan YÖK, uygulamayla, bütün akademisyenlere hizmet içi eğitim verilmesi konusunda da ilk denemeyi yapmış olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.