banner

Kadir Has’ta ‘Kulvar’la uzman hukukçular yetişecek




Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, çağın ihtiyaçları doğrultusunda, öğrencilerin farklı alanlarda uzmanlaşarak mezun olmalarını sağlayan bir sistem olan “Kulvar Sistemi”ne geçti.

kadir hasAlmanya gibi bazı Avrupa ülkelerindeki üniversitelerin hukuk fakültelerinde var olan “Kulvar Sistemi” Türkiye’de bir ilk olarak KHAS’ta uygulanmaya başlandı.

Kulvar Sistemi ile, seçmeli derslerini kulvar sistemi üzerinden alan öğrenci belli bir alanda uzmanlaşacak. KHAS Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerin eğitimleri süresince kulvar sistemi üzerinden seçim yapıp, birden çok kulvar tamamlayarak, farklı alanlarda uzmanlaşmaları da artık mümkün.

Dünyadaki güncel ihtiyaçlar ve gelişmeler dikkate alınarak belirli konularda uzmanlaşmayı sağlayacak şekilde tasarlanan “Kulvar Sistemi” ile öğrenciler, “Ticaret ve Ekonomi Hukuku”, Sağlık ve Çevre Hukuku”, “İnsan Hakları Hukuku”, Uluslararası Hukuk”, “Hukuk ve İnsan-Toplum Bilimleri” kulvarları arasından seçim yaparak diledikleri alanda uzmanlaşabilecekler.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uygulanmaya başlanan sistemde, her öğrenciye öğrenim hayatı başında bir danışman atanıyor ve öğrenim süresi boyunca eğitimine ilişkin diğer konularda olduğu gibi seçtiği kulvar alanında da destek alabiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.