banner

İş Bankası Genel Müdüründen öğrencilere dolar tavsiyesi




Okan Üniversitesi’nde Girişimcilik Dersi’ne konuk olan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali bir öğrenciden gelen “Dolar Aralık ayında ne olur?” sorusuna “Bu soru bana hep sorulur, ben de cevaplamaktan kaçınırım ama dolar gelirin varsa dolarla borçlan, dolar gelirin yoksa dolarla hiç ilgilenme!” cevabını verdi. 

adnan baliOkan Üniversitesi’nin Türkiye’de ilk kez başlattığı ve her hafta iş dünyasından önemli bir isim tarafından verilen Girişimcilik Dersi’ne 11 Kasım 2015 Çarşamba günü Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali konuk oldu. Bali derste eğitim ve iş hayatından anılarını paylaşarak öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) okuduğu dönemde beş sömestr şeref listesine girdiğini anlatan Bali, bunun nedenini “Atılmaktan korktuğum için şeref listesine girdim. Dozunda kaygı başarıyı getirir” sözleriyle açıkladı.

Acilen hekime gözükmesi gereken aday

Bali şimdiki gençlerin zekalarına çok güvendiğini ama antrenman yapmadıklarını, hayatın zekilerden çok disiplinlileri, sebat edenleri ödüllendirdiğini söyledi. Kendisiyle mülakata gelen bir gencin, “Bankanıza girdikten sonra kaç yılda sizin pozisyonunuza gelirim?” sorusuna verdiği “25 bin kişide ilk 10’a girmek için çift haneli rakamlarda zamana ihtiyacınız var” cevabını beğenmediğini aktardı: “Aday ‘Çok uzun süre, o zaman olmaz. Bu şirkette çalışamam’ yorumunu yaptı. Böyle düşünen biri psikiyatrikliktir. Acilen bir hekime gözükmesi lazımdır.”

Sizin de başarınız, Cem Yılmaz gibi hak görülmeli

Bali “Meşru görülen, hak görülen başarının sahibi olun. Başarı kazandığınızda olaya başkasına gol atmışsınız olarak bakmayın. Mesela Cem Yılmaz’ın başarısı, kazancı halkı rahatsız etmiyor. Sizin de Cem Yılmaz gibi başarınız hak görülmeli. Kıskanılmak yerine gıpta edilmeli” dedi.

Bir öğrencinin yönelttiği “Dolar aralık ayında ne olur?” sorusunu Bali, “Bu soru bana hep sorulur, benden cevaplamaktan kaçınırım ama dolar gelirin varsa dolarla borçlan, dolar gelirin yoksa dolarla hiç ilgilenme!” diye cevap verdi. Bali konuşmasının sonunda başarının formülünü niyet+kararlılık+çalışkanlık+disiplin olarak açıkladı. Bali, huzur ve mutluluğun formülünü de verdi: “Uyum+sabır+hoşgörü+tevazu”.

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, dersin ardından günün anısına Bali adına 5 adet ağaç fidanı dikimini içeren TEMA  Sertifikası’nı takdim ederek, deneyimlerini öğrencilerle paylaştığı için teşekkür etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.