banner

Üniversiteli yabancı öğrenciler Türkçe öğreniyor




Eskişehir'e üniversite öğrenimi için gelen 201 yabancı öğrenci, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesindeki TÖMER'de Türkçe öğrenimine başladı.

yabanci ogrencilerEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) çatısı altında 2012'de kurulan Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) bu yıl, 6 kıtadaki yaklaşık 100 ülkeden gelen 201 öğrenci, Türkçe öğrenimine başladı.

ESOGÜ TÖMER'in, 2015-2016 öğrenim yılının ilk oryantasyon programı, ESOGÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eskişehir'e lisans ve doktora düzeylerinde öğrenim için 100 farklı ülkeden gelen 162 ve kendi imkanlarıyla Türkçe öğrenmek isteyen 39 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere Eskişehir'de yaşam, ESOGÜ TÖMER'de eğitim ve öğretim, sağlık ulaşım konularından bilgiler verildi.

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral, Türkiye genelinde 80 bin yabancı uyruklu öğrencisi bulunan TÖMER'in bu sayıyı 3 katına çıkartmayı hedeflediğini bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.