banner

Gazi'li öğrencilerden pedagojik formasyon talebi




Gazi Üniversitesinden bir grup öğrenci, formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının arttırılması talebiyle açıklama yaptı.

gazili pedagojik talepGazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden bir grup öğrenci, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan pedagojik formasyon eğitimi kontenjanlarının arttırılmasını talep etti.

Gazi Üniversitesi Beşevler Yerleşkesi girişinde toplanan ve üzerinde "pedagojik formasyon istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, rektörlük binası önüne geldi.

Burada grup adına yaptığı açıklama yapan tarih bölümü son sınıf öğrencisi Hülya Özcan, üniversiteye öğretmenlik idealleriyle geldiklerini belirterek, "Üniversitemizde pedagojik formasyon programından yararlanmak isteyen 3 binden fazla son sınıf öğrencisi bulunurken, YÖK tarafından 350 kişilik kontenjan tanındı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, YÖK Başkanımızdan, Milli Eğitim Bakanımızdan, Rektörümüzden, dekanlarımızdan ve diğer tüm yetkililerden sesimizi duymalarını ve kontenjanları arttırmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, açıklamanın ardından dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.